facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 10. 10. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Eaton nabízí provozovatelům datových center řešení pro komplexní správu a monitoring

Společnost Eaton představila nová řešení v rámci softwarové platformy nazvané Brightlayer Data Centers, která spojuje správu majetku, monitoring IT zařízení a provozních technologií (OT), měření kvality energie a pokročilý elektrický dohled do jediné aplikace.



Sada Brightlayer Data Centers poskytuje provozovatelům datových center sjednocené prostředí pro správu, monitoring a řízení kritic­kých energetických zařízení. Patří mezi ně zdroje nepřerušitelného napájení (UPS), rozvodné jednotky (PDU), rozváděče, generátory, chladicí zařízení, bateriová úložiště, solární zařízení a další.

„Jednoúčelová řešení již nestačí k tomu, aby provozovatelům datových center poskytla potřebný přehled o jejich stále složitějším ekosystému IT a OT prostředků,“ řekl Mike Jackson, globální ředitel pro produkty, datová centra a distribuovaný IT software ve společnosti Eaton. „To platí zejména v případě, kdy se provoz rozšiřuje mimo hlavní datové centrum na hyperškálu, více nájemců a různé typy okrajových lokalit. Nová řešení z naší sady Brightlayer Data Centers využívají jedinou nativní aplikaci pro správu, monitoring a řízení široké škály infrastrukturních prostředků a zároveň poskytují bezproblémovou integraci s dalším softwarem a také zjednodušený způsob rozšiřování softwarových možností podle toho, jak rostou potřeby provozovatele.“

Sada Brightlayer Data Centers nabízí tři řešení, která lze používat samostatně nebo společně:

  • Software pro řízení výkonu datového centra: Monitoruje aktiva, poskytuje trendy, upozornění a zprávy a spravuje zdroje energie, prostoru, připojení a chlazení s cílem maximalizovat provozuschopnost IT aplikací a zároveň minimalizovat kapitálové a provozní výdaje.
  • Software pro monitoring systému elektrické energie: Poskytuje přehled o systému elektrické energie datového centra v reálném čase i historická data, aby bylo možné rychle vyřešit a identifikovat příčinu neočekávaných problémů a pochopit, jak zařízení využívá vodu, vzduch, plyn, elektřinu a páru, a snížit tak provozní náklady a splnit cíle udržitelnosti.
  • Software pro řízení výkonu distribuovaného IT: Spravuje a řídí prostředky připojené k síti, jako jsou jednotky PDU a UPS, bez ohledu na dodavatele nebo místo jejich umístění, a proaktivně identifikuje a automatizuje akce, které zabraňují výpadkům IT zařízení. Díky integrované kybernetické bezpečnostní ochraně mohou uživatelé provádět vzdálené aktualizace firmwaru a změny konfigurace, aby ochránili kritická data před potenciálními kybernetickými hrozbami.

S tím, jak se vyvíjejí potřeby po počáteční implementaci, mohou datová centra přidávat funkce, čímž odpadá nutnost migrace dat nebo integrace více softwarových platforem. Aplikaci lze také kombinovat se softwarem třetích stran, jako jsou systémy pro správu budov, databáze pro správu konfigurace a aplikace pro správu IT služeb, a dosáhnout tak dalšího zlepšení efektivity, produktivity, přesnosti dat, rozhodování a nákladů.

Brightlayer

Foto: Eaton


 
  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.

  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.