facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 30. 1. 2013

Dotykové notebooky ASUS VivoBook

ASUS uvedl na český trh notebooky ASUS VivoBook, k jejichž hlavním přednostem patří kromě kompaktní velikosti také dotykové displeje umožňující pohodlné ovládání operačního systému Windows 8. Tato řada notebooků se vyznačuje atraktivním provedením s vnějším víkem z broušeného hliníku. VivoBooky jsou také vybaveny zvukovou technologií ASUS SonicMaster nebo funkcí okamžitého spuštění během 2 sekund. ASUS nyní nabízí 11,6“ model VivoBook X202E (S200). V průběhu roku se objeví na trhu další modely této řady s různými velikostmi displeje.



Při výrobě šasi této novinky byl použit odolný, atraktivně vypadající kov, který je charakteristický i pro ultrabooky řady ZENBOOK. S tou mají VivoBooky společné rovněž postupně se zužující tělo. Zařízení řady VivoBook byla navržena tak, aby se dala snadno přenášet jako kniha, a proto u nich nenajdete žádné ostré hrany. Notebooky VivoBook budou postupně k dispozici v řadě pestrých barevných provedení.

 

Primárním účelem notebooků řady VivoBook je nabídnout intuitivní dotykové ovládání optimalizované pro systém Windows 8. Dotykové ovládání u nich představuje mnohem víc než jen jednu z funkcí - jde o podstatu veškeré práce na těchto zařízeních. Všechny modely jsou vybaveny multidotykovými panely s vysokou citlivostí, kterým zdatně sekundují větší multidotykové touchpady zaručující pohodlnější dotykové ovládání s využitím technologie ASUS Smart Gesture.

 

S funkcí okamžitého probuzení z režimu spánku do dvou sekund mají uživatelé záruku bleskového přístupu do systému Windows 8. Pohotovostní doba modelu VivoBook X202E dosahuje díky výkonné baterii až 15 dnů. Bez nabíjení pak notebook dokáže pracovat až 5 hodin. To vše přispívá k bezproblémové práci v cloudu, pro kterou je celá řada notebooků VivoBook určena. Se všemi modely je možné po dobu tří let bezplatně využívat 32GB online úložiště ASUS WebStorage.


 
  

- PR -

Množství nástrojů nahradilo jediné cloudové řešení

DPD SK nyní kompletně řídí finance v SAP S/4HANA


DPDSpolečnost DPD SK je první slovenskou firmou, která úspěšně dokončila přechod na SAP S/4HANA Cloud. Ačkoli ještě nedávno na Slovensku patřila k těm menším lokálním pobočkám, nejen díky pandemii covidu-19 zaznamenala skokový růst.

  

- PR -

Modernizace platebních systémů v Evropě a České republice

Společná cesta CGI a Moneta Money Bank


V digitálním věku, kdy se po­ža­dav­ky na rychlost, bezpečnost a efektivitu platebních operací neustále zvyšují, stojí evropské finanční instituce před výzvou, jak tato očekávání naplnit. Vý­znam­nou roli v této transformaci hrají platební metody, které umožňují rychlé a bezpečné transakce jak na domácí, tak na mezinárodní úrovni.