facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 19. 8. 2010

Dobré hospodářské výsledky GTS

GTS Central Europe (GTS) oznámila své hospodářské výsledky za první pololetí roku 2010. Tržby zůstaly v meziročním srovnání v přibližně stejné výši 189,8 milionu EUR, provozní zisk před zdaněním, splátkou úroků, odpisy a amortizací (EBITDA) pak meziročně vzrostl o 7,5 % na 44,4 milionu EUR. Zlepšení provozního zisku EBITDA je přímým důsledkem změn v produktovém portfoliu a pokračující optimalizace nákladů.



Přestože tržby zůstaly v prvním pololetí roku 2010 na shodné úrovni jako ve stejném období loni, zvýšení provozního zisku EBITDA je důsledkem rostoucích marží a vyšší efektivity. Polská obchodní jednotka pokračovala v silném nárůstu s 13% meziročním zvýšením tržeb. V červnu byla uzavřena akvizice rumunského operátora Datek, dokončení akvizice maďarského poskytovatele datových center Interware se předpokládá v září tohoto roku. Tyto akvizice budou zahrnuty do konsolidovaných výsledků za druhé pololetí.

 

V průběhu druhého pololetí roku 2010 dojde k plné integraci zakoupených společností Datek a Interware do obchodní struktury skupiny GTS. Skupina bude pokračovat v investicích do rozšíření nabídky produktů v oblasti ethernetu, IP VPN i služeb datových center.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.