facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 9. 1. 2008

Digitální mapa Prahy

Ness vybuduje řešení pro správu geografických dat města Prahy

Společnost Ness Technologies oznámila, že ve spolupráci s Útvarem rozvoje hl. m. Prahy realizuje projekt Digitální mapa Prahy. První etapa projektu, která začala 1. října 2007, spočívá ve vytvoření datového modelu Digitální mapy Prahy (DMP), včetně vytvoření technologického prostředí, datových struktur a aplikací, dále migraci stávajících dat do nového úložiště, vývoj aplikačního prostředí a technologií pro výdej a vzdálenou výměnu dat a služby s tím spojené, zpracování aktualizačních podkladů jednotlivých katastrálních území a zahájení aktualizace nově podporovaných datových vrstev. Ve druhé etapě projektu, jež potrvá pět let (od března 2008), budou průběžně aktualizována data DMP a prováděna údržba a rozvoj systému.



Ness jako integrátor projektu zajišťuje zejména projektové řízení a poskytuje analytické konzultace týkající se mj. datového modelu a bezpečnostní stránky. Partnerem je společnost T-Mapy, která v České republice úspěšně působí na poli geografických informačních systémů (GIS) a má zázemí nadnárodní mateřské společnosti T-Kartor se sídlem ve Švédsku. V rámci projektu budou použity osvědčené technologie platforem Oracle a ESRI. Produkty ESRI jsou v oblasti GIS standardem jak v USA, tak v rámci EU, včetně veřejné správy České republiky.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.