facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 28. 4. 2016

DHL věří robotům v logistice a už testuje prototypy

DHL, robotSpolečnost DHL zveřejnila studii s názvem Robotics in Logistics, ve které předpovídá, že se přibližuje doba, kdy se roboti stanou důležitou součástí světa logistiky. Zpráva zdůrazňuje, že vývoj nové generace robotů použitelných v logistice, tedy robotů, kteří dokážou rozumět, pohybovat se, reagovat na své prostředí a vykonávat precizní úkony společně s lidmi, je urychlován rychlým růstem elektronického obchodu a tím i požadavky na zajištění logistiky, které se nyní potýká s vysokým podílem lidské práce a problémy se zajištěním potřebné kapacity zaměstnanců. Robotické technologie se proto budou možná již brzy podílet v logistickém prostředí na vychystávání, balení a přepravě zboží.



„Roboti pracují v mnoha průmyslových odvětvích, ale logistiku dosud neovlivnili kvůli složitosti pracovních činností, které zahrnují manipulaci s velmi různorodými předměty v nekonečném množství kombinací, v blízkosti lidí a na omezeném prostoru. Současné výzkumy ukazují, že v 80 procentech logistických provozů se v současnosti pracuje stále manuálně. V poslední době se však technika začíná dostávat na úroveň, na níž již bude schopna uspokojit poptávku po flexibilních a nízkonákladových robotech využitelných pro práci v logistice.“ vysvětluje Matthias Heutger, viceprezident jedné z divizí DHL.

DHL - sorting center

„I když jde v logistice vývoj rychle dopředu, k zavádění novinek nedochází tak pružně, jak bychom si představovali. Čárové kódy se například používají zhruba 50 let, a i přesto, že existuje řada novinek, jejich využití stále převládá. V případě robotů by však jejich uvedení do praxe mohl výrazně urychlit aktuální nedostatek pracovních sil, se kterým se logistika potýká. Navíc manipulace se zbožím bude rychlejší a ekonomičtější, což bude významným argumentem i pro naše zákazníky.“ dodává Petr Polák, IT manažer DHL v České republice.

Společnost DHL již zahájila testy, které mají poskytnout odpověď, jakou roli by mohla robotizace sehrát v logistice a zkouší spolupracující roboty ve vybraných skladovacích provozech.

Zpráva o trendech Robotics in Logistics je k dispozici na internetové adrese www.dhl.com/robots.


 
  

- PR -

Přechod na nový systém SAP by neměl být vnímán pouze jako nezbytný krok, ale jako příležitost

S blížícím se koncem podpory starší verze systémů SAP se společnosti připravují na přechod na aktuální systém SAP S/4HANA. Tato migrace může v případě větších společností trvat i více než jeden rok, a proto je důležité ji neodkládat.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.