facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 16. 8. 2019

DHL Supply Chain v České republice zavádí do praxe Vision Picking

Česká pobočka společnosti DHL Supply Chain úspěšně ukončila testování nové technologie vizuálně asistovaného vychystávání Vision Picking a zavedla ji do každodenního provozu v chebském distribučním centru. Nový systém umožní snížit spotřebu papíru až o 50 % a přispívá tak k plnění ekologického programu GoGreen společnosti. Dalšími přínosy jsou usnadnění práce operátorům, absolutní sledovatelnost pohybu zboží a snížení chybovosti při realizaci zakázek.



„Pro asistované vychystávání jsme zvolili brýle Glass Enterprise Edition, které se v třífázovém testování osvědčily nízkou hmotností, optimální ergonomií a uživatelskou přívětivostí,“ říká Dalibor Ondra, který má na starost zavádění inovací ve společnosti DHL Supply Chain v České republice. „Systém byl postupně optimalizován a nakonec byl podroben uživatelským testům ve spolupráci s týmem zaměstnanců chebského skladu. Výborné výsledky a úspěšné absolvování všech zkoušek funkčnosti umožnily následné zavedení inovativního řešení do praxe,“ doplňuje Dalibor Ondra.

Brýle Glass Enterprise Edition jsou propojeny se systémem řízení skladu (WMS) a jednotlivým pracovníkům zobrazují přímo do jejich zorného pole pokyny pro vychystávání zboží – které zboží a z jakého místa ve skladu mají vzít a kam ho umístit na přepravní vozík, včetně toho, po jaké trase se mají ve skladu pohybovat. Případná chyba se operátorovi okamžitě zobrazí v brýlích.

„Použitím technologie Vision Picking se z větší části odstraní nutnost tištění informací, optimalizuje se pohyb operátorů po skladu a zároveň se minimalizuje riziko chyb při vychystávání, protože systém uživatele k dalšímu kroku nepustí, dokud není chyba odstraněna. Po vychystání zboží probíhá zabalení a další zpracování zakázky obvyklým způsobem,“ vysvětluje Dalibor Ondra.


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

Business Intelligence je trend současných ERP systémů

Jedním z nejsilnějších trendů v současném vývoji podnikových informačních systémů jsou nástroje Business Intelligence (BI). Proč popularita BI mezi firmami stále roste, vysvětlil Miroslav Hlaváč, vedoucí obchodních týmů pro oblasti ENT, Cloud & BI ve společnosti Asseco Solutions.