facebook LinkedIN LinkedIN - follow

ČRa představuje cloudové řešení postavené na technologii OpenStack

České Radiokomunikace (ČRa) přinášejí na český trh cloudové řešení postavené na technologii OpenStack, které v této podobě nikdo z provozovatelů v Česku doposud nenabízí. OpenStack ČRa přinese nosné části pro produkty Web Infrastructure a Media Cloud. Mezi prvními klienty se objevily online agentury a výkonově náročnější projekty OTT služeb. OpenStack ČRa nabídne také služby Pay-As-You-Go a poskytne dynamickou reakci na skutečnou potřebu výkonu. Data zůstávají uložena v České republice, tak jako je tomu u všech cloudových služeb ČRa.



Web Infrastructure bude orientován na webové aplikace s potřebou škálování výkonu, což je nutný předpoklad pro provoz výkonově náročných webových platforem velkých mediálních domů, e-shopů, televizních stanic (HbbTV, encoding nebo např. VOD), práci s big data nebo pro oblast internetu věcí (IoT).

Ve srovnání s podobnými řešeními vznikajícími on-premise pouze interně v jednotlivých společnostech, klade OpenStack ČRa maximální důraz na široce použitelný produkt pro internetovou publikaci webového či mediálního obsahu, zejména pak na bezprostřední a automatické škálování výkonu. Důležitá je také podpora moderně psaných aplikací, které využívají ovládání infrastruktury, distribuovanost či třeba ObjectStorage.

Web Infrastructure umožňuje webovým aplikacím rychlé škálování výkonu a je vhodným prostředím pro provoz výkonově a obsahově náročných platforem. OpenStack ČRa nabídne mimo jiné i formu pojištění pro případ zvýšeného provozu, aby nedocházelo k výpadkům na jednotlivých službách. Web Infrastructure má potenciál stát se základem řady dalších služeb založených na distribuovanosti a škálování.

OpenStack poskytne technologickou základnu také pro Media Cloud, který nabízí široké možnosti zpracování, uložení a distribuce dat všem médiím, a tedy nejen rozhlasovým a televizním stanicím.


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.