facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 27. 8. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Cloudové řešení Acronisu pro sdílení souborů nově umí notarizací a elektronický podpis

Acronis uvedl další nové nástroje v rámci svého řešení Acronis Cyber Protect Cloud, které jsou součástí balíčku Advanced File Sync and Share určeného pro bezpečné sdílení podnikových souborů. Nové funkčnosti notarizace dat a elektronického podpisu umožňují MSP poskytovatelům rozšířit svoji nabídku služeb zaměřených na firemní spolupráci.



Součástí řešení Acronis Cyber Protect Cloud, balíčlu Advanced File and Sync Share jsou nově:

  • Služba Notarizace souborů s podporou Ethereum blockchainu umožňuje klientům ověřit původnost souboru jakéhokoliv formátu a typu a prokázat, že soubor je originální a nezměněný. Notarizační služba zabraňuje neoprávněným úpravám logů, záznamů, videí či obrázků.

Notarization Certificate

  • Služba Elektronický podpis poskytuje více stranám možnost vzdáleně podepisovat dokumenty. S pomocí jednoduché funkce drag-and-drop lze zjednodušit dokumentový tok od jeho vytvoření, přes distribuci až po podpis. K zajištění autenticity podpisu a dokumentu služba generuje blockchainový certifikát.

„Je čím dál jasnější, že práce na dálku zůstane významným trendem do budoucna a MSP poskytovatelé budou muset svým zákazníkům zajistit, aby jejich zaměstnanci využívali firemní data produktivně a přitom bezpečně,“ řekl Jan-Jaap Jager, Chief Revenue Office ve společnosti Acronis.

Dokládají to i výsledky průzkumu, ze kterého vyplynulo, že s tím, jak v reakci na pandemii 88 % organizací poslalo alespoň částečně své zaměstnance pracovat z domova, silně vzrostla za posledních 18 měsíců poptávka po službách sdílení a synchronizace souborů. V důsledku toho 67 % podniků zvýšilo výdaje na nástroje vzdáleného přístupu a online konferenčních hovorů. To se ukázalo být velkou příležitostí pro ty MSP poskytovatele, kteří dokázali poskytnout služby sdílení včetně zajištění bezpečné kontroly nad datovým úložištěm, přístupem k datům a oprávněními jednotlivých uživatelů.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.