facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 30. 9. 2010

Citibank nasadila řešení CTS

Společnost Cleverlance nasadila v Citibank novou verzi produktu Clever Trading Solution (CTS), zaměřeného na obchodníky v oblasti cenných papírů na tuzemských i zahraničních kapitálových trzích. Novinkou je modul s podporou funkcí clearingové banky pro obchodování na Power Exchange Central Europe (PXE, dříve Energetická burza Praha). Díky tomuto kroku Citibank získá centralizaci operací týkajících se provádění funkce clearingové banky spolu s napojením na účetní i další systémy, zvýšení komfortu v jejich realizaci a potažmo rozšíření možností v kvalitě i kvantitě nabízení služeb v této oblasti vlastním klientům.



Komunikace s PXE je postavena na stejných principech jako komunikace s PSE (Prague Stock Exchange), tedy přes komunikační server - software dodávaný organizátorem burzy. Základními využívanými funkcemi jsou správa schránek (informací dávkově šířených z PXE), online informace o MTM ocenění klientských pozic a z nich plynoucí zisky/ztráty, administrace maržových limitů apod.

 

CTS vede evidenci přijatých pokynů a realizovaných transakcí s cennými papíry, tvoří účetní záznamy, sleduje otevřené pozice cenných papírů a vede vlastní portfolia banky dle nastavených metodik.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.