facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 11. 8. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Český závod firmy Zeelandia nasadil technologii umělé inteligence Infor Coleman AI

Společnost Zeelandia Group, globální výrobce pekařských přísad, nasadila řešení Infor Coleman AI ve výrobním zařízení v České republice. Nové funkčnosti umělé inteligence zde zlepšují přesnost a rychlost výběru produktů a cenových strategií, přičemž pomáhají udržet obchodní růst na aktuálně velmi komplikovaném trhu.



Řešení Infor Coleman AI bude dále nasazeno v nizozemských pro­vo­zech Zeelandia a následně ve všech globálních zařízeních. Projekt je součástí digitální transformace, kterou společnost zahájila v roce 2017 zprovozněním ERP řešení Infor CloudSuite Food and Beverage rovněž v České republice a na Slovensku. Zvolené cloudové ERP řešení umožňuje postupné rozšiřování informačního systému prostřednictvím dalších aplikací, jako je například Infor Coleman AI.

Zeelandia Group čelila jako globální dodavatel s provozy ve více než 30 zemích a obchodními aktivitami ve 100 zemích celého světa obrovským výzvám. Vysoké náklady a nedostupnost celé řady pekařských přísad vyžadovalo novou prodejní a cenovou strategii k udržení loajality zákazníků a ziskovosti. Proto se pustila do digitální transformace a v rámci toho nasadila i řešení Infor Coleman AI, které poskytuje strojově generovaná doporučení konkrétních produktů a k cenotvorbě.

Předtím byl celý analytický proces vedoucí k doporučení konkrétního produktu zákazníkovi časově velmi náročný a vzhledem k manuál­ní­mu reportování také náchylný k chybám. Určení vhodného produktu danému zákazníkovi bylo velmi komplikované a často ztrátou času jak pro zákazníka, tak i prodejce. Zeelandia proto nasadila Infor Product Recommender, nástroj umožňující identifikovat top 5 pro­duk­tů doporučených zákazníkovi seřazených dle pravděpodobnosti úspěchu. Prodejce nyní může s využitím webového či mobilního dashboardu a analytického řešení Infor Birst jednoduše zvolit konkrétního zákazníka a následně se zobrazí produktová doporučení. Product Recommender mu dokáže takto ušetřit až třetinu času věnovanému přípravám na schůzky se zákazníky.