facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 6. 11. 2018

České Radiokomunikace otevírají regionální datové centrum v Ostravě

Společnost České Radiokomunikace (CRA), poskytovatel cloudových a telekomunikačních služeb firmám, oznámila otevření nového datového centra. Po Brně, Zlíně a Pardubicích nové datové centrum vzniklo v areálu vysílače Ostrava-Hošťálkovice. CRA tak pokračují ve své strategii budování regionálních datových center s využitím svých existujících objektů a infrastruktury po celém území ČR.



„Našim zákazníkům v regionech chceme nabídnout nejen kvalitní telekomunikační infrastrukturu, ale také spolehlivý server housing, ať už hledají záložní lokalitu nebo chtějí své ICT umístit do dlouhodobě provozně spolehlivých a zabezpečených objektů CRA,“ dodává obchodní ředitel CRA Miloš Mastník.

Tak jako v případě datového centra DC TOWER je i u regionálních objektů kladen velký důraz na provozní a fyzickou bezpečnost. Kupříkladu elektrická energie je do datového centra přiváděna dvěma nezávislými trasami, záložní napájení obstarává dieselagregát se startem do 30 sekund, který je pod plnou zátěží testován každý měsíc. Kapacita regionálního datového centra v Ostravě je aktuálně 26 racků a technologie jednotlivých zákazníků jsou od sebe pro vyšší bezpečnost odděleny.

V rámci strategie výstavby regionálních datových center vycházejí CRA vstříc zákaznickým potřebám. Pro 76 % společností v segmentu SME, oslovených v rámci výzkumu CRA (výzkum provedla v září 2018 agentura XACT na vzorku 200 firem), je při výběru poskytovatele důležitá lokalita fyzického uložení dat. Pro 72 % dotazovaných je možnost umístění dat přímo v regionu zákazníka motivátorem pro využití poskytovatele, který toto nabízí.


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.