facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 6. 12. 2013

Česká pošta optimalizuje doručovací trasy pomocí softwaru Quintiq

balik.jpgŘešení bylo s pomocí lokálního partnera Quintiqu, společnosti T-Systems, konfigurováno tak, aby umožnilo zefektivnit služby doručování balíků. Quintiq o tom informuje na svých webových stránkách, podle kterých již software pomáhá České poště snížit celkovou ujetou vzdálenost o 9 % oproti předchozímu stavu, což je více, než byl stanovený cíl projektu.

Řešení umožnilo poště také posílit pozici na poli e-commerce, nabídnout nové produkty a zlepšit zákaznický servis. „Česká pošta čelí rostoucím nákladům, silnější konkurenci, zvyšujícím se objemům přepravy a deregulaci. Proto jsme potřebovali řešení , které by nám pomohlo zlepšit efektivitu a redukovat náklady,“ uvádí ve zprávě Petr Semerád, logistics network development manažer ČP. Podle něj pošta již nyní vidí úspory, které aplikace přináší.

„Česká pošta je stabilní a dobře fungující poštovní organizace a důležitý zákazník T-Systems. Quintiq je naším dlouhodobým partnerem, který přesně vyhovuje potřebám takovéhoto projektu,“ uvedl projektový manažer T-Systems Michal Kolář.

„Přítomnost Quintiqu v odvětví poštovních služeb a expresního doručování rychle roste s tím, jak pomáháme přepravcům balíků naplňovat jejich potřeby v oblasti plánování dodavatelských řetězců a optimalizace,“ řekl Arjen Heeres, chief operating officer Quintiqu.

Česká pošta denně zpracovává 7,18 milionu zásilek, což je ekvivalent 444 tun, které přepravuje pomocí flotily čítající 5 tisíc vozidel. Kromě toho doručuje více než 200 tisíc balíků denně pomocí dvou tisíc vozidel. V současné době je v České republice k dispozici více než 3 300 poštovních poboček.

Nizozemská společnost Quintiq dodává řešení pro plánování dodavatelských řetězců a optimalizace od roku 1997. V současnosti aplikace společnosti používá přibližně 12 tisíc uživatelů v 80 zemích.

 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.