facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 11. 8. 2021 - Zdeněk Gric

Česká aplikace dělá z kamer Axis nástroj pro tvůrce video obsahu

Společnosti Axis Communications a CamStreamer představují novou aplikaci s názvem CamSwitcher App. Aplikace dokáže přepínat mezi videostreamy až z pěti kamer Axis, anebo mezi živým přenosem a předtočenými klipy, uloženými na SD kartě v kameře. Uživatel si zároveň může zvolit zdroj audia a v reálném čase vytvořit kompletní video a audiopřenos. Přepínat mezi jednotlivými zdroji lze buď manuálně, automaticky s pomocí předdefinovaných playlistů anebo přes API příkazy.



Nainstalovat lze aplikaci CamSwitcher App do IP kamer Axis s procesorem řady ARTPEC-6 nebo vyšší – například modely AXIS V5925 a V5938, které jsou přímo určené pro live streaming. Další IP kamery, které mají sloužit jako zdroje videa a audia, musejí disponovat minimálně procesorem ARTPEC-5 a využívat jako hlavní profil formát H.264. Aplikace zpracovává RTSP videostreamy z připojených IP kamer a přepíná mezi nimi. Navíc umožňuje libovolně mixovat audio- a videoklipy uložené na SD kartě kamery. S použitím aplikace CamStreamer App pak lze výsledné video streamovat na libovolnou platformu, jako jsou například YouTube, Facebook a další. Uživatelské rozhraní CamSwitcher App navíc vývojáři navrhli tak, aby aplikaci bylo možné snadno ovládat nejen z počítače, ale i z mobilního telefonu či tabletu.

Ke spuštění vlastního internetového vysílání tak nyní stačí jen málo: jedna „hlavní kamera“ Axis připojená k internetu, na níž jsou nahrané aplikace CamStreamer App a CamSwitcher App, a případně další samostatné kamery připojené k síti. Typickým příkladem využití může být přímý přenos ze sportovní akce, kdy lze s pomocí aplikace přepínat mezi různými záběry, připojit vhodnou audiostopu, jako například živý komentář, a během přestávek pouštět reklamní klipy uložené na kameře. Možností použití této sestavy je ale mnohem víc: například při prezentaci turistických atrakcí, hotelových rezortů, kulturních akcí a jiných společenských událostí.

Mezi klíčové vlastnosti aplikace CamSwitcher App pro kamery Axis patří:

  • řešení kompletně integrované v kameře, 
  • kompatibilní s modely Axis s procesorem ARTPEC-6 a vyšším (externí kamery minimálně s ARTPEC-5), 
  • integrace živých streamů až z 5 IP kamer a A/V klipů uložených na SD kartě, 
  • jednoduché ovládání z mobilního telefonu, 
  • automatické nebo manuální přepínání, 
  • ovládání přes API příkazy, 
  • tvorba playlistů, 
  • možnost přehrávání A/V klipů.

Aplikace CamSwitcher App je k dispozici jako software pro kamery Axis za jednorázovou cenu 359 eur.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.