facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 11. 8. 2021 - Zdeněk Gric

Česká aplikace dělá z kamer Axis nástroj pro tvůrce video obsahu

Společnosti Axis Communications a CamStreamer představují novou aplikaci s názvem CamSwitcher App. Aplikace dokáže přepínat mezi videostreamy až z pěti kamer Axis, anebo mezi živým přenosem a předtočenými klipy, uloženými na SD kartě v kameře. Uživatel si zároveň může zvolit zdroj audia a v reálném čase vytvořit kompletní video a audiopřenos. Přepínat mezi jednotlivými zdroji lze buď manuálně, automaticky s pomocí předdefinovaných playlistů anebo přes API příkazy.



Nainstalovat lze aplikaci CamSwitcher App do IP kamer Axis s procesorem řady ARTPEC-6 nebo vyšší – například modely AXIS V5925 a V5938, které jsou přímo určené pro live streaming. Další IP kamery, které mají sloužit jako zdroje videa a audia, musejí disponovat minimálně procesorem ARTPEC-5 a využívat jako hlavní profil formát H.264. Aplikace zpracovává RTSP videostreamy z připojených IP kamer a přepíná mezi nimi. Navíc umožňuje libovolně mixovat audio- a videoklipy uložené na SD kartě kamery. S použitím aplikace CamStreamer App pak lze výsledné video streamovat na libovolnou platformu, jako jsou například YouTube, Facebook a další. Uživatelské rozhraní CamSwitcher App navíc vývojáři navrhli tak, aby aplikaci bylo možné snadno ovládat nejen z počítače, ale i z mobilního telefonu či tabletu.

Ke spuštění vlastního internetového vysílání tak nyní stačí jen málo: jedna „hlavní kamera“ Axis připojená k internetu, na níž jsou nahrané aplikace CamStreamer App a CamSwitcher App, a případně další samostatné kamery připojené k síti. Typickým příkladem využití může být přímý přenos ze sportovní akce, kdy lze s pomocí aplikace přepínat mezi různými záběry, připojit vhodnou audiostopu, jako například živý komentář, a během přestávek pouštět reklamní klipy uložené na kameře. Možností použití této sestavy je ale mnohem víc: například při prezentaci turistických atrakcí, hotelových rezortů, kulturních akcí a jiných společenských událostí.

Mezi klíčové vlastnosti aplikace CamSwitcher App pro kamery Axis patří:

  • řešení kompletně integrované v kameře, 
  • kompatibilní s modely Axis s procesorem ARTPEC-6 a vyšším (externí kamery minimálně s ARTPEC-5), 
  • integrace živých streamů až z 5 IP kamer a A/V klipů uložených na SD kartě, 
  • jednoduché ovládání z mobilního telefonu, 
  • automatické nebo manuální přepínání, 
  • ovládání přes API příkazy, 
  • tvorba playlistů, 
  • možnost přehrávání A/V klipů.

Aplikace CamSwitcher App je k dispozici jako software pro kamery Axis za jednorázovou cenu 359 eur.


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.