facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 14. 6. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Budoucnost digitální transformace průmyslu

Společnost Rockwell Automation vydala zprávu IDC Executive Brief shrnující výsledky průzkumu mezi více než 400 průmyslovými společnostmi. Tato studie zkoumala, jak podniky upravily svůj přístup k digitální transformaci tváří v tvář nejistotám, jaký na ně tyto změny měly dopad a jak je budou ovlivňovat do budoucna.



Uplynulý rok nepochybně ukázal, že je nutné mít komplexní strategii digitální transformace. Společnosti, které uvízly v „digitální propasti“, měly s adaptací problémy, zatímco těm, které přijaly Průmysl 4.0 a učinily v něm významné pokroky, se dařilo dobře.

„Sdělovací prostředky přinášejí zprávy o známkách oživení, a proto je důležité dívat se dopředu a vzít v úvahu ponaučení, která jsme získali. Musíme být flexibilní v tom, jak přistoupíme k letošnímu roku, a odolat nutkání držet se v „zajetých kolejích“. Pokud jsme otevřeni změnám našeho vnímání na základě zkušeností, pak můžeme růst – naše víra bude pevná pouze do doby, než budou její pilíře vyvráceny. Stejně jako mnoho lidí i já jsem si kdysi myslela, že pro efektivní prodej a vztahy se zákazníky musíte být neustále v terénu. Přišel COVID-19, přizpůsobili jsme se a čas plyne dál – stále prodáváme a stále sloužíme našim zákazníkům. Dokonce i já jsem byla překvapena, jak úspěšný proces adaptace byl,“ uvedla k průzkumu Susana Gonzalez, prezidentka společnosti Rockwell Automation.

Jan Burian, ředitel IDC Manufacturing Insights EMEA, IDC, dodal: „IDC očekává, že do konce roku 2021 bude 90 % všech výrobních dodavatelských řetězců investovat do technologií a obchodních procesů nezbytných pro dosažení skutečné odolnosti, což povede ke zvýšení produktivity o 5 %.“

Lorenzo Veronesi, manažer výzkumu, IDC Manufacturing Insights EMEA, IDC, uvedl: „IDC očekává, že na podporu autonomních operací do roku 2022 organizace zvýší své investice do správy dat, funkcí digitální techniky a technologií digitálních operací o 40 %.“

Dokument IDC Executive Brief zahrnuje tato témata:

  • Zvládání akcelerovaných narušení
  • Vývoj strategického přístupu k digitální transformaci
  • Vytváření vysoce efektivních procesů
  • Transformace zkušeností personálu
  • Ochrana budoucnosti technologického svazku
  • Zlepšení výkonu implementací holistické digitální transformační strategie
  • Poskytování skutečných obchodních výsledků upřednostňováním konvergence technologií a procesů
  • Propojenost technologického svazku a vysoké kvality dat

Celý dokument v původním znění je ke stažení (po registraci) na webu společnosti Rockwell Automation: Předpovědi výkonných manažerů pro průmyslovou digitální transformaci v oblasti EMEA v roce 2021 (a dále)

Executive Predictions for Industrial Digital Transformation in EMEA: 2021 (and Beyond)


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.