facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 25. 10. 2017

Bosal zavedl systém DCIxMES, aby splnil požadavky traceability

BosalVýrobce komponent do automobilů, společnost Bosal, zavedla systém DCIxMES od firmy Aimtec ve svém závodě v Brandýse nad Labem. Cílem implementace bylo mimo jiné splnit náročné požadavky traceability klíčového zákazníka Volkswagen. Součástí implementace systému byla také dodávka skenerů pro čtení speciálních typů čárových kódů DPM (Direct Part Marking). Systém sbírá data přímo ze strojů přes OPC servery nebo I/O převodníky. Zatím je systém v pilotním provozu na lince pro Volkswagen, do budoucna je plánováno rozšíření pro automobilku Volvo a další odběratele firmy Bosal.



V Brandýse nad Labem vyrábí společnost Bosal výfukové systémy pro různé výrobce automobilů. Na lince vyrábějící produkty pro automobilku Volkswagen, která vyžadovala zajištění a prokázání traceability dodávaných produktů, začal Bosal využívat systém DCIxMES od firmy Aimtec. Po ověření jeho přínosů nyní systém postupně nasazuje na další linky.

Zatím společnost Bosal zavedla hlídání traceability pro další čtyři finální linky, jednu box linku a na několika předmontážích. Další linky pro VW zákazníka jsou rozpracovány a budou brzy v provozu. DCIxMES bude poté nasazen i na linkách pro další zákazníky Volvo, Opel, Suzuki a další.

Nový MES systém sleduje sériová čísla jednotlivých komponent, která obsahují informace o tom, kdo a kdy části výfukového systému svařoval a následně provedl tlakové zkoušky. Těch je přitom několik. Zpravidla se provádějí po každém sváření. Stroje automaticky vyhodnocují, jestli je nebo není únik vzduchu ve vymezené toleranci. Pokud únik přesáhne určené meze, je automaticky systémem zablokován a označen jako NOK kus. Kontrolor kvality výrobek posoudí, a buď jej uvolní, nebo vybere typ vady.

DCIxMES kontroluje, jestli konkrétní výfukový systém prochází správnými výrobními operacemi a v daném pořadí. V případě chyby je stav okamžitě nahlášen a komponenta nemůže dále pokračovat na další výrobní operaci. Systém výrobek zablokuje. Následuje opět posouzení specialisty kvality.

Aby mohly být procesy výroby řízeny, musí být DCIx připojen na stroje. To je provedeno dvojím způsobem. Pro stroje s PLC automaty jde o připojení přes OPC server. Zejména starší typy strojů jsou připojeny přes I/O převodníkové rozhraní. DCIxMES tak sbírá data, která jsou připravena pro reporty OEE/Traceability, přímo ze strojů.

Skenování DPM kódů

Důležitou součástí projektu byla také dodávka skenerů pro čtení speciálních typů čárových kódů. Výfukové systémy jsou označeny 2D kódy, které jsou vyznačeny perforováním do plechu metodou DPM (Direct Part Marking). Kód obsahuje sériová čísla výrobků a umožňuje sledovat celý jejich životní cyklus. Je skenován pomocí mobilních terminálů umožňujících čtení DPM kódů Zebra DS3578.


2D kód

 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.