facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 1. 3. 2021 - Zdeněk Gric

Billigence posiluje strategické vedení v Evropě

Do vedení společnosti Billigence vstupuje Michal Lichter, který se od března 2021 stává výkonným ředitelem české pobočky. Dosavadní šéf Tomáš Frnka se nyní bude plně věnovat strategickému řízení poboček v Německu a Británii a rozvoji trhů na celoevropské úrovni. Michal Lichter bude ve své nové roli zodpovědný za operativní i strategické řízení Billigence v České republice a na Slovensku. V jeho kompetenci bude též rozvoj obchodních vztahů a partnerské spolupráce, vedení týmu konzultantů, Delivery Management i řízení finanční výkonnosti podniku jako takového.



Michal má více než 7 let praxe v consultingu a projektovém řízení v oblasti Business Intelligence. Během své 4leté kariéry v Billigence vedl desítky projektů pro klienty v Evropě, Austrálii, Ghaně, USA i na dalších trzích. Jeho specializací jsou především projekty v oblasti Data Governance, které řídil z hlediska strategie, koncepce i technologické implementace.

Michal vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze. Své znalosti a zkušenosti průběžně získával i díky absolvování celé řady zahraničních odborných stáží, disponuje také množstvím profesních i manažerských certifikací. Tématu vzdělávání v oblasti datové analytiky se věnuje i v rámci svých dobrovolnických aktivit.

Cílem Billigence je poskytovat pokročilé služby a řešení v oblasti datové analytiky, Data Governance či cloudu stávajícím klientům se zaměřením především na telekomunikace, finanční sektor a retail, a nadále rozšiřovat působnost v dalších odvětvích i na nových trzích, s vizí rozvíjet datovou gramotnost a pomáhat firmám budovat model řízení a realizace klíčových obchodních rozhodnutí na základě dat.