facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 23. 4. 2012

AŽD Praha využívá GFI WebMonitor

k zajištění bezpečnosti, konektivity a produktivity práce

Společnost GFI Software oznámila, že společnost AŽD Praha využívá řešení GFI WebMonitor k monitorování webového provozu ve společnosti. GFI WebMonitor, který je v AŽD Praha licencován pro 1 200 uživatelů, pomáhá chránit před virtuálními útočníky, kteří mohou jednak napadnout systémy firmy a jednak získat přístup k citlivým datům firmy, a také před potenciálně rizikovým chováním zaměstnanců. Zaměstnanci, kteří se na webu v pracovní době často zabývají jinými než pracovními aktivitami, například přehráváním videí, stahováním hudby a sledováním internetové televize, zapříčiňovali zahlcování přístupových kapacit. I přes značnou šířku pásma (44 MB/s) si tak uživatelé často stěžovali na nízkou rychlost přístupu k internetu, která jim bránila v jejich práci, a společnost tato situace v konečném důsledku nepříjemně finančně zatěžovala.



Po instalaci řešení GFI WebMonitor a počátečním nastavení všech parametrů, kdy produkt umožnil analyzovat tehdejší chování a webové potřeby uživatelů ve firmě, byla vytvořena politika bezpečnosti s cílem dosažení maximální bezpečnosti, zachování efektivní šířky pásma a zvýšení produktivity zaměstnanců. Zákazník především oceňuje, že díky GFI WebMonitor byl nalezen dobrý kompromis mezi požadovanou úrovní bezpečnosti a dostatečným pracovním komfortem uživatelů.

 

Řešení nabízí funkce usnadňující práci IT administrátorům. Příkladem může být dočasné povolení přístupu na některé dowloadovací stránky, typicky kvůli stažení dokumentace k výběrovému řízení, což snižuje potenciální riziko úniku firemních dat. Výjimka se pak automaticky vypne po vypršení definované doby a není třeba se starat o její manuální zrušení. GFI WebMonitor také umožnuje vytvářet výjimky pro některá oddělení, která vyžadují přístup ke stránkám s multimediálním obsahem – konkrétně tiskové oddělení či oddělení propagace v AŽD Praha mají přístup k televizním záznamům, které potřebují ke své práci.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.