facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 30. 6. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Aricoma kupuje SYSCOM Software a posiluje tak v oblasti vývoje softwaru pro státní správu

Aricoma, která je součástí skupi­ny KKCG, oznámila, že kupuje firmu SYSCOM Software (SSW). Ta se specializuje na vývoj softwaru na zakázku pro státní správu. V současnosti zaměstná­vá osm desítek expertů.



Pražská společnost SYSCOM Software působí na trhu od roku 1994. Mezi nejvýznamnější projekty firmy patří IS AVISme, komplexní ekonomický informační systém pro státní správu, spisová služba AVISme ESS nebo například projekty v oblasti výzkumu a aplikace AI ve zdravotnictví.

Akvizice SSW doplňuje portfolio Aricomy v oblasti vývoje softwaru pro veřejný sektor, kterému se ve skupině věnují firmy Komix a CES EA.

„Vývoj technologií pro digitalizaci státu je pro Aricomu jednou z priorit rozvoje podnikání. Akvizicí SYSCOM Software významně posilujeme tým expertů, který vedle technologických dovedností musí rozumět i komplexnímu legislativnímu rámci agendy digitální veřejné správy,“ řekl CEO Aricoma Milan Sameš.

„Spojení s Aricomou je významným krokem v našem téměř třicetiletém vývoji. To, že se stáváme součástí lídra trhu, nám umožní dál rozvíjet projekty pro veřejnou správu, a to jak v Česku, tak pro orgány Evropské unie,“ dodal Kamil Bouška, ředitel SYSCOM Software.


 
  

- PR -

Modernizace platebních systémů v Evropě a České republice

Společná cesta CGI a Moneta Money Bank


V digitálním věku, kdy se po­ža­dav­ky na rychlost, bezpečnost a efektivitu platebních operací neustále zvyšují, stojí evropské finanční instituce před výzvou, jak tato očekávání naplnit. Vý­znam­nou roli v této transformaci hrají platební metody, které umožňují rychlé a bezpečné transakce jak na domácí, tak na mezinárodní úrovni.

  

- PR -

Množství nástrojů nahradilo jediné cloudové řešení

DPD SK nyní kompletně řídí finance v SAP S/4HANA


DPDSpolečnost DPD SK je první slovenskou firmou, která úspěšně dokončila přechod na SAP S/4HANA Cloud. Ačkoli ještě nedávno na Slovensku patřila k těm menším lokálním pobočkám, nejen díky pandemii covidu-19 zaznamenala skokový růst.