facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 29. 7. 2015

AOC uvádí dva nové UHD a QHD monitory

Společnost AOC uvedla na trh dva nové 32“ modely s UHD a QHD rozlišením - monitor AOC U3277PQU a model AOC Q3277PQU. Monitor U3277PQU se může pochlubit AHVA-IPS panelem s 4K UHD rozlišením 3840 x 2160 pixelů, které je čtyřikrát větší než u běžného Full HD monitoru. Uživatelé, kteří nevlastní grafickou kartu kompatibilní se 4K, mohou sledovat kvalitní obraz na monitoru Q3277PQU, který je vybaven QHD AMVA panelem. Rozlišení QHD (2560 x 1440 pixelů) nabízí vyšší hustotu pixelů než běžné Full HD monitory o stejné velikosti.



Oba nové modely pokrývají 100 % barevného gamutu sRGB (8bitový + FRC, 1 miliarda barev) a přicházejí se širokými pozorovacími úhly a vysokou úrovní jasu (U3277PQU: 350 cd/m², Q3277PQU: 300 cd/m²). Proto může široké spektrum uživatelů včetně domácích uživatelů, fotografů, designérů a dalších profesionálů těžit z ostrého obrazu v živých barvách, ale také z neobvykle velkého prostoru pro sledování více oken s různým obsahem zároveň.

 

Aby byl celý pracovní prostor obou nových monitorů bezezbytku využit, byly tyto modely vybaveny řadou inteligentních funkcí, jako jsou módy Picture-in-Picture a Picture-by-Picture, které umožňují uživateli sledovat obsah ze dvou různých zdrojů signálu zároveň. Jako prevence proti únavě očí přicházejí oba modely s technologií Flicker FREE, která pomáhá redukovat blikání.

 

 

Oba nové modely se představují v designovém rámu a mohou být buď namontovány na zeď (standard VESA 100 x 100), anebo připojeny k ergonomickému stojanu, který je součástí balení. Druhá varianta nabízí široké možnosti nastavení včetně výškového nastavení (180 mm), funkce pivot, možnosti natočení a naklonění.

 

V oblasti konektivity nabízejí oba monitory široký výběr, který zahrnuje DisplayPort, HDMI (s podporou MHL), DVI, VGA a USB 3.0 hub pro přenos dat nebo dobíjení USB zařízení. Model U3277PQU je dokonce ještě vybaven HDMI 2.0 konektorem pro plynulé přehrávání UHD videa s až 60 snímky za sekundu.

 

Oba představené modely budou na českém a slovenském trhu dostupné v průběhu srpna 2015. Jejich cena je v případě AOC U3277PQU stanovena na 27 990 Kč, v případě AOC Q3277PQU je to 16 990 Kč. Podobně jako na ostatní modely značky AOC se i na tyto dvě novinky vztahuje tříletá záruka.


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.