facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 9. 11. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

All-flash úložiště Synology FlashStation FS3410 pro náročné úkoly

Synology FS3410Společnost Synology uvedla na trh zařízení FS3410 se 24 šachtami pro 2,5” disky SATA SSD. Jde o cenově dostupné all-flash řešení NAS a SAN určené pro montáž do racku (2U), které používá osmijádrový procesor Intel Xeon a nabízí volitelnou podporu sítí Fibre Channel i rychlejších sítí 40/56GbE.1 Díky vysokému výkonu více než 356 000/129 000 4K náhodných čtení/zápisů IOPS2 je vhodné pro použití v aplikacích vyžadujících vysoce výkonné úložiště zahrnující úložiště a ochranu virtuálních počítačů, synchronizaci souborů a hostování firemních aplikací.



FS3410 tak může zastat roli souborového serveru pro větší počet uživatelů s požadavky na rychlou odezvu a vysokou datovou propustnost, nebo serveru pro aplikace, které vyžadují vysokou dostupnost a spolehlivost.

Synology FS3410CZ

„Zařízení FS3410 vyhovuje poptávce po rychlejších řešeních úložiš­tě s lepší odezvou v aplikacích jako postprodukce videa ve vysokém rozlišení, informační modely budov (BIM), geografické informační systémy (GIS) nebo rozsáhlé projekty CAD,“ uvedl Julien Chen, produktový manažer společnosti Synology a dodal: „Díky vysokému výkonu technologie all-flash jde rovněž o ideální volbu pro hostování úložišť virtuálních počítačů a aplikace v oblasti produktivity.“

Zařízení FS3410 je založené na univerzálním operačním systému Synology DiskStation Manager (DSM) a je plně certifikováno pro podporu systémů VMware vSphere, Microsoft Hyper-V, Citrix XenServer a OpenStack Cinder a nabízí také podporu systému Kubernetes CSI. Pokročilá správa úložiště a funkce LUN s podporou systémů VMware VAAI a Windows ODX zvyšuje výkon virtuálních počítačů a umožňuje rychlé vytváření, obnovení i klonování snímků. Deduplikace na úrovni svazku přitom zajišťuje vysoce účinnou redukci obsazeného prostoru úložiště.

Prostřednictvím služby Synology High Availability lze zajistit maximální dostupnost tak, že zařízení FS3410 bude spárováno s další totožnou jednotkou. Vznikne tak cluster s vysokou dostupností. Architektura active/passive zajišťuje v případě plánovaného nebo neplánovaného výpadku jedné z jednotek automatický přechod služby během několika minut.

Synology FS3410CZ

Zařízení FS3410 podporuje širokou škálu síťových rozhraní a konfigurací, které lze využít pro rychlý sekvenční přenos, podporu souběžných připojení, nebo vysokou redundanci sítě:

  • Vestavěné jsou dva porty 10GbE RJ-45 a čtyři porty Gigabit Ethernet
  • Do dvou PCIe 3.0 slotů lze osadit rozšiřující karty síťového rozhraní 10/25/40GbE
  • Spojením několika síťových rozhraní s funkcí Link Aggregation lze nastavit automatické přepnutí služeb při selhání a vyrovnávání zátěže.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.