facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 26. 11. 2019

Aircraft Industries zavedl novou hyperkonvergovanou infrastrukturu

Aircraft IndustriesVýrobní procesy ve společnosti Aircraft Industries, která je jediným českým výrobcem dopravních letadel, se mohou opřít o novou IT platformu, která je bezpečnější, rychlejší a přesnější. Kunovická společnost totiž zavedla novou hyperkonvergovanou infrastrukturu (HCI), která pokrývá tři redundantní datová centra a kromě dostatečné výkonnosti a kapacity vyřešila i odolnost vůči krizovým stavům v jednotlivých datových centrech.



„Bezpečnostní schopnosti a kapacita naší předchozí IT infrastruktury byly značně omezené a bránily dalšímu růstu společnosti,“ shrnuje Pavel Struhár, vedoucí oddělení IT v Aircraft Industries. Nová platforma společnosti Aircraft Industries je proto založená na technologiích VMware vSphere 6.7 a VMware vSAN Enterprise, které pokrývají všechna tři redundantní datová centra. Kromě dostatečné výkonnosti a kapacity se tím vyřešila odolnost vůči krizovým stavům v jednotlivých datových centrech jako je požár, výpadek elektrické energie nebo povodeň, a to bez nutnosti vytvářet složité disaster recovery procesy.

Pavel Struhár
Pavel Struhár

Velkou výhodou nové hyperkonvergované infrastruktury je také možnost individualizace výkonnosti a zabezpečení dat dle typu důležitosti IT systémů a aplikací bez nutnosti složité rekonfigurace či dodatečných investic. Díky tomu může firma reagovat na aktuální či budoucí potřeby.

„Firmy často řeší potřebu modernizace zastaralého podnikového datového úložiště a datového centra. Úvahy by ale měly jít směrem ke skutečné digitalizaci – jak IT může podpořit obchodní činnost firmy,“ vysvětluje Eliška Jirovská, Country Manager společnosti VMware pro Českou republiku a Slovensko. „Společnost Aircraft Industries se vydala právě touto cestou a nyní je díky své digitální infrastruktuře připravena na budoucnost. A pro případ potřeby má možnost snadno navýšit kapacitu s minimálními investicemi.“

Společnost Aircraft Industries je jediným českým výrobcem dopravních letadel s více než osmdesátiletou tradicí. V současné době zaměstnává přes 1000 lidí. Hlavní obchodní činnost zahrnuje vývoj, výrobu a prodej dvou typů turbovrtulových letounů L 410, jejich servis a údržbu. Firma také provozuje malé soukromé mezinárodní letiště a střední leteckou školu.

 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.