facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 3. 5. 2010

Adastra dodá Základní registr osob

Společnost Adastra vyhrála v soutěži o veřejnou zakázku na implementaci Základního registru osob (ROS) pro Český statistický úřad. Registr osob, jako součást celého komplexu základních registrů, bude poskytovat referenční údaje o právnických osobách, podnikajících fyzických osobách a orgánech veřejné moci. Základní registr osob bude součástí celého komplexu Základních registrů veřejné správy. Součinnost všech registrů odstraní duplicitu při ověřování dílčích informací například o účastnících správních řízení. Díky celému systému základních registrů nebude žadatel také nucen opakovaně dokládat všechny potřebné informace. Tyto údaje budou nyní přímo dostupné všem orgánům veřejné moci.

Kromě aplikačního vývoje projekt obsahuje také dodávku hardwarového vybavení konfigurovaného s důrazem na vysokou dostupnost vyvíjeného systému. Adastra zabezpečí v projektu současně i prvotní naplnění registru z více než osmdesáti primárních agendových systémů spravovaných několika desítkami institucí. Při vývoji i vlastním spuštění registru proběhne rozsáhlé testování jak uvnitř vyvíjených aplikací, tak integrační testy mezi Základními registry navzájem. Implementace Základního registru je v rámci veřejné zakázky rozložena do 30. června 2011.

 
  

- PR -

Přechod na nový systém SAP by neměl být vnímán pouze jako nezbytný krok, ale jako příležitost

S blížícím se koncem podpory starší verze systémů SAP se společnosti připravují na přechod na aktuální systém SAP S/4HANA. Tato migrace může v případě větších společností trvat i více než jeden rok, a proto je důležité ji neodkládat.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.