facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 5. 9. 2022 - Zdeněk Gric

ABRA Software uzavřela strategické partnerství s investiční společností Elvaston Capital

Německá investiční společnost Elvaston Capital a ABRA Software, lídr v oboru informačních systémů pro firmy všech velikostí, oznamují uzavření strategického partnerství. Společně plánují vybudovat silnou IT skupinu zaměřenou na podnikové informační systémy v regionu střední a západní Evropy.



„Tento příběh začal před sedmi lety, kdy jsem věděl, že se ABRA musí změnit. Získal jsem pro spolupráci a přivedl do firmy Moniku Vondrákovou, profesionálku na strategické budování značky. Vytvořili jsme novou vizi a strategii, kam jdeme a čeho musíme dosáhnout. Společně s Martinem Jirmannem, CEO firmy, jsme šli do hloubky produktů a služeb, a především do práce s lidmi. Byla to neskutečná dřina i jízda. Ta se nám vyplatila,” komentuje zakladatel společnosti ABRA Software Jaroslav Řasa cestu, díky které ABRA začala postupně přitahovat investory.

„Firma rostla, nabídky na odkup přicházely. My jsme nehledali penzi, tak jsme je s díky odmítali. Zvažovali jsme i vstup na burzu, ten nám nakonec nepřišel vhodný,” vysvětluje zkušený podnikatel. Situace se změnila příchodem skupiny Elvaston. „Bylo jasné, že se shodujeme v pohledu na budoucnost a cítili jsme, že spojení způsobí, že 1 + 1 = 3. Správnost našich kroků byla jasně oceněna i ve valuaci a my jsme nadšeni z nové spolupráce,” dodává Řasa.

„Začleněním společnosti ABRA Software do naší skupiny jsme získali velmi úspěšný a dynamický technologický dům se sídlem v Praze,” říká Dr. Oliver Thum, Managing Partner společnosti Elvaston. „Těšíme se na spolupráci, ABRA Software je naší první investicí v regionu a základnou našich aktivit v České republice s cílem působení na evropských trzích.”

„Důvodem klíčového rozhodnutí byly kromě shodného pohledu na expanzi a rozvoj oboru také stejné hodnoty, na kterých obě firmy stojí. To je něco, co je pro nás naprosto klíčové nyní i v budoucnu,” vyzdvihuje členka úzkého vedení Monika Vondráková.

„Nové partnerství se společností Elvaston dále posílí naše produkty a služby a zrychlí rozšíření našeho podnikání. Jsme velmi rádi, že jsme získali zkušeného partnera, se kterým se posuneme zase dále,” říká Martin Jirmann, CEO ABRA Software.

ABRA Software a její produkty se stávají základnou pro působení na uvedených trzích. Společně s Elvaston Capital plánují expanzi i díky dalším akvizicím. Přitom nejde o hromadění obratu za každou cenu, ale hledání nejlepších firem se silnými lídry a týmy, kteří chtějí společně zhodnotit špičková softwarová řešení na našich a západních trzích.


 
  

- PR -

Přechod na nový systém SAP by neměl být vnímán pouze jako nezbytný krok, ale jako příležitost

S blížícím se koncem podpory starší verze systémů SAP se společnosti připravují na přechod na aktuální systém SAP S/4HANA. Tato migrace může v případě větších společností trvat i více než jeden rok, a proto je důležité ji neodkládat.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.