facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 30. 4. 2013

Přepínač TL-SG1008P s podporou napájení po ethernetu

Společnost TP-LINK uvádí na český trh stolní manažovatelný přepínač TL-SG1008P, který disponuje 8 gigabitovými porty. První čtyři z nich jsou specifické tím, že umožňují napájení po ethernetovém kabelu (PoE). Dovedou přitom automaticky detekovat připojená zařízení podporující IEEE standard 802.3af a dodat jim optimální množství elektrické energie. Data jsou v tomto případě přepravována spolu s elektrickou energií po jednom kabelu, díky čemuž lze připojená zařízení s podporou PoE umístit i do prostor, kde běžně nejsou dostupné elektrické zásuvky. To se může hodit například při instalaci bezdrátových přístupových bodů, IP kamer či IP telefonů, kde zákazníci požadují vysokou flexibilitu nasazení.



Přepínač TL-SG1008P je vybaven také funkcí pro odhalení přetížení napájení systému. Pokud celková zátěž PoE portů přesáhne 53 wattů, je energie rozdělena na jednotlivé porty podle předem definovaných priorit. Nemůže se tak stát, že vlivem přetíženého systému dojde k vyřazení provozu všech PoE zařízení.

 

Priorita se vztahuje pouze na první 4 PoE porty. V případě, že jsou například porty 1, 2 a 3 vytíženy naplno a odebírají 15,4 W (maximum na jeden port), činí celková spotřeba systému 46,2 W. Pokud dojde k připojení dalšího zařízení s odběrem 10 W, systém tuto situaci detekuje a odpojí napájení posledního portu.

 

Přepínač TP-LINK TL-SG1008P potěší i technicky méně nadané uživatele, protože nevyžaduje konfiguraci či instalaci.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.