facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 21. 6. 2007

100 000 nových phishingových stránek

phishing_725.jpgInternet Security Systems, divize společnosti IBM, zveřejnila výsledky průzkumu, který ukazuje, že za poslední týden (11. 6. – 18. 6. 2007), výzkumný a vývojový tým X-Force identifikoval, prostudoval a klasifikoval přesně 114 013 nových phishingových webových stránek. Výsledky hlubší analýzy dokazují, že až 99,8 % všech nových identifikovaných phishingových stránek pochází z automatizovaných phishingových nástrojů. Jen 158 stránek, což činí 0,2 %, nepoužívalo pro své phishingové útoky automatizované strategie. Nejčastějšími hostiteli pro tyto phishingové stránky jsou podle výsledků výzkumu týmu X-Force domény registrované v Hong Kongu (.hk) – 33 %, následuje Tajwan (.tw) – 14 % a Čína (.cn) s 8 %.

 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.