facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 5. 9. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Změny v managementu společnosti Softec

Konzultačně-softwarová skupina Softec oznámila dvě důležité změny v top managementu. Ředitelem Softec CZ se stává Alexander Paál, telekomunikace bude řídit Šimon Skrak. Oba při­nášejí do firmy bohaté zkušenos­ti z oblasti technology, consultingu a digitální transformace.



Alexander PaálAlexander Paál, který nastupuje do pozice ředitele Softec CZ, sbíral zkušenosti nejdříve v Accenture, kde se zabýval management consultingem a systémovou integrací (transformační projekty). Poté stál u zrodu technologické divize consultingu společnosti PwC. Jeho velkým tématem je vzdělávání a rozvoj spolupracovníků, a také působí jako lektor na VŠE v Praze. Je absolventem STU v Bratislavě, resp. City University.

Šimon SkrakŠimon Skrak posílí management Softecu jako telco lead pro obě země. Jeho bohatá praxe zahrnuje domácí i zahraniční zkušenosti právě z oblasti telekomunikací (Slovensko, Německo, Rumunsko, Česko, Maďarsko). V barvách Accenture, kde pracoval 22 let, se podílel např. na zásadní transformaci Slovak Telekomu a dalších významných projektech. Posledních šest let pomáhal rozvíjet nově zřízenou digitální divizi Accenture Song v Praze i Bratislavě. Je absolventem fakulty managementu Univerzity Komenského v Bratislavě.


 
  

- PR -

KARAT usnadňuje proces výroby elektrických rozvaděčů

Historie společnosti Global Business v dnešní podobě a s dnešním zaměřením výroby se datuje k roku 2006, kdy byla s cca 25 zaměst­nan­ci odkoupena divize výroby rozvaděčů od zanikající společnosti Elma-Therm. Rozjezdu společnosti pomohla i skutečnost, že lidé odcházející z této zanikající společnosti se stávali novými zákazníky společnosti Global Business, protože se řada z nich rozhodla pro vlastní podnikání v oboru, který vyžadoval produkty společnosti Global Business.

  

- PR -

Zkrátili jsme dobu přejímky z hodiny na pouhých pět minut

říká Lukáš Říha ze společnosti NTT DATA Business Solutions


Lukáš ŘíhaO své znalosti v oblasti digitální výroby se s námi podělil Lukáš Říha ze společnosti NTT DATA Business Solutions, který má zkušenost s ana­lý­zou obchodních systémů, vývojem softwaru a digitální transformací výrobních podniků.