facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 20. 11. 2020 - Ing. Lukáš Grásgruber

Žebříčku nejrychleji rostoucích technologických firem ve střední Evropě dominují Češi

Deloitte Technology Fast 50 CEPadesátku nejrychleji rostoucích technologických firem ve střední Evropě letos téměř z poloviny tvoří české firmy. Do 21. ročníku soutěže Deloitte Technology Fast 50 CE se totiž probojovalo rekordních 21 českých firem. Druhé místo obsadil logistický startup DoDo, třetí je aplikace pro pronájmy nemovitostí UlovDomov.cz a čtvrtým je vyhledávač nábytku FAVI. Vítězem žebříčku je polský výrobce balení na míru Packhelp.



Deloitte Technology Fast 50 CE porovnává růst přihlášených technologických firem za období předchozích čtyř let, letos tedy v období 2016 až 2019. Tržby DoDo dosáhly růstu 8 427 %, UlovDomov.cz 5 535 % a FAVI 3 389 %. V druhé desítce žebříčku Fast 50 jsou další tři české firmy – online poskytovatel půjček Zonky (12. místo, 1 347 %), prodejce originálních dárků Manboxeo.cz (15. místo, 1 279 %) a experti na cloud Stratox Enterprises s.r.o. (18. místo, 1 099 %).

V kategorii vycházejících hvězd Rising Stars, tedy firem, které se kvůli krátké době na trhu ještě nedostaly do hlavní soutěže, zvítězil stejně jako loni fintech FTMO (FF Trader s.r.o.) a druzí jsou GreyCortex s.r.o. podnikající v kybernetické bezpečnosti. Celkem v této kategorii figuruje deset českých firem. Deloitte navíc ocenil pět českých firem v kategorii Tech Leaders, lídry ve svém oboru, a tři v kategorii Impact Stars, pro firmy s unikátním a inovativním produktem nebo revoluční službou.

„Výsledky letošního ročníku Fast 50 potvrzují, že technologickým firmám se v České republice stále více daří. Místní podnikatelé si pak úspěch nenechávají jen pro lokální nebo regionální trh. Řada z nich už dosahuje výrazných úspěchů v zahraničí, včetně náročného amerického trhu,“ říká Jiří Sauer, ředitel programu Deloitte Technology Fast 50 CE.

„Vysoký růst oceněných firem dokazuje, že technologie hrají a budou hrát zcela klíčovou roli v podnikatelské expanzi. Což koneckonců potvrzuje i současná pandemická situace.“ dodává Kateřina Novotná, specialistka Deloitte na technologické firmy.

Do žebříčku Deloitte Technology Fast 50 CE se letos probojovaly firmy z devíti zemí. Jejich průměrné tempo růstu dosáhlo za roky 2016 až 2019 rekordních 1 460 %.

Dodejme, že partnery letošního ročníku Fast 50 jsou společnosti Citibank, INVENTI, ABRA Software, Mews a také StartupJobs.cz, Jihomoravské inovační centrum JIC a CzechInvest. Více informací a kompletní výsledky soutěže Deloitte CE Technology Fast 50 naleznete na www.deloitte.cz/fast50.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.