facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 22. 10. 2012

Zdroj záložního napájení Eaton 9PX

pro prostředí virtuálních operačních systémů

Společnost Eaton Elektrotechnika uvádí na český a slovenský trh zdroj záložního napájení Eaton 9PX. Jde o další generaci UPS s vysokou energetickou účinností a výkonem 5 – 11 kVA, zaměřenou na provoz ve virtualizovaných operačních prostředích. Konstrukční řešení 9PX se vyznačuje výbornou prostorovou hustotou výkonu a mimořádně efektivním využitím odebrané energie (PUE). Produkty této řady mají v režimu dvojité online konverze energetickou účinnost až 95 % a až 98 % v režimu s vysokou účinností. UPS je vhodná zejména pro uživatele, hledající prostředek k ochraně svých zařízení ve výpočetních střediscích a malých datových centrech. Stejně tak se UPS hodí pro použití v průmyslu, pro aplikace ve zdravotnictví.



UPS se dodávají v kompaktním provedení „tower“ nebo „rack“. Dosahují výkonu až 5400 W ve výšce tří modulů (3U) a 10 kW ve výšce 6U. Jejich správa je zdokonalena použitím sofistikovaného grafického LCD displeje, poskytujícího jasné informace o celkovém stavu UPS a analytické údaje, včetně možnosti konfigurace. Vícejazyčný displej lze naklápět až o 45 stupňů pro snazší čtení údajů při různých způsobech a polohách instalace. V režimu dvojité konverze UPS 9PX nepřetržitě monitoruje podmínky na napájecím výstupu a stabilizuje napětí a kmitočet pro optimální využití svého výkonu.

 

Uživatelé mají možnost monitorovat spotřebu energie buď pomocí LCD panelu, nebo pomocí softwaru Eaton Intelligent Power Suite, který je kompatibilní se všemi významnými operačními systémy a s virtualizovaným prostředím. UPS 9PX se tak snadno integruje do IT prostředí, jako je VMware vCenter, Microsoft HyperV, Citrix XEN a Red Hat KVM. Široké komunikační možnosti UPS zahrnují USB a sériový port, reléové kontakty a zásuvnou pozici pro volitelné síťové karty/adaptéry.

 

Pro zajištění nepřerušeného provozu i v případě nepravděpodobného problému, např. s vnitřní elektronikou, vybavil Eaton 9PX redundantními součástkami a rovněž interním bypassem se samostatným napájením. U modelů s HotSwap je navíc k dispozici údržbový bypass, a to pro případ snadné výměny UPS bez nutnosti odpojit klíčová napájená zařízení. UPS bude možné řadit paralelně, takže uživatelé mohou konfigurovat UPS buď redundantně, nebo řadit své UPS systémy modulárně (použitím technologie HotSync), čímž lze v závislosti na rozvoji infrastruktury v budoucnu zdvojnásobit jejich výkon.

 

Modely s výkonem 5 a 6 kVA jsou vybaveny ovládáním zátěžových segmentů. To umožňuje v případě výpadku napájení z elektrorozvodné sítě prioritně odstavit méně důležitá zařízení a maximálně prodloužit dobu zálohování u zařízení klíčových. Pokročilá technologie Eaton Advanced Battery Management (ABM) je založena na třístupňovém inteligentním nabíjecím procesu, optimalizujícím dobu nabíjení, zabraňujícím přebíjení a nepřetržitě monitorujícím stav baterií. Díky ABM se prodlužuje užitečná životnost baterií až o 50 %.

 

Uživatelé mohou navíc prodloužit dobu zálohování přidáním až 12 externích bateriových modulů, které lze navíc vyměňovat za provozu. Ve výsledku může systém zajistit v případě potřeby záložní napájení až po dobu několika hodin. Na všechny Eaton UPS 9PX se poskytuje dvouletá záruka, pokrývající celou UPS včetně baterií.


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.