facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 10. 11. 2021 - Zdeněk Gric

Y Soft Ventures investuje do ARBO Technologies a otevírá Startup Studio

Y Soft Ventures, venture kapitálová platforma spadající pod Y Soft Corporation, oznámila investici do startupu ARBO Technologies, jehož produkty kombinující pokročilý software a hardware pomáhající zajišťovat bezpečnost mimolesní stromové zeleně, zlepšovat péči o ni a zvyšovat tak užitek, který stromy nabízí celé společnosti. Prvním nabízeným produktem je softwarový nástroj Adbian, který umožňuje efektivně analyzovat stabilitu stromů a navrhovat zásahy, které předchází fatálním důsledkům.



Nástroje ARBO Technologies v sobě kombinují více než 20leté zkušenosti v oblasti arboristiky a moderní technologie, díky kterým je možné služby nabízené správcům prostřednictvím dalších arboristů výrazně zefektivnit. Sběr dat je rychlejší, a tím pádem i levnější a lze ho uskutečňovat častěji. Je sbírán větší objem dat, která lze analyzovat hlouběji a získat tak detailnější informace o stavu stromu. Tyto informace jsou potom interpretovány a vizualizovány tak, aby bylo možné stromu poskytnout co nejlepší péči. To vše vede k tomu, že se stromy můžou dožívat vyššího věku bez kompromisů v oblasti bezpečnosti. Kromě toho nástroje ARBO Technologies umožňují správcům zeleně naplňovat své zákonné povinnosti.

Aktuální investice v objemu několika set tisíc Euro má podle Miloše Sochora, Managing Partnera Y Soft Ventures, startupu pomoci doplnit produktové portfolio a etablovat se na středoevropském trhu. Už teď se přitom společnost podílí na několika milionových zakázkách týkajících se sběru dat o stromech v okolí komunikací napříč Českou republikou.

Startup Studio nabídne mentoring pro start-upy

Strategie Y Soft Ventures spočívá v podpoře začínajících firem nejen poskytnutím potřebného kapitálu, ale také mentoringem, možností využití pokročilých technologií Y Soft nebo případně zázemí, jako jsou výrobní kapacity nebo prototypovací laboratoř. To vše bude nyní dostupné širšímu okruhu zájemců, a to díky nově otevřenému Startup Studiu.

Po vstupu do Startup Studia mohou začínající podnikatelé očekávat intenzivní individuálně postavenou podporu v inkubaci a akceleraci svých projektů, která může být završena i investicí ze strany Y Soft Ventures. Spolupráce se bude zaměřovat nejen na obecná témata související s budováním startupu, ale i na specifické oblasti týkající se například prodeje, marketingu, R&D, financí, výroby, HR nebo fundraisingu.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.