facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 10. 10. 2011

Wi-Fi router Netgear WNDRMAC

s rozšířenou podporou zařízení značky Apple

Pro uživatele počítačů a mobilních telefonů od společnosti Apple byl funkčně i designově navržen nový bezdrátový gigabitový dvoupásmový router Netgear WNDRMAC. Zařízení lze však využívat i s přístroji jiných značek či v prostředí operačních systémů Windows a Linux. Ke kabelovému připojení slouží čtveřice gigabitových portů s reálnou propustností LAN-WAN blížící se teoretickému maximu. Pro bezdrátové datové přenosy lze využívat dvě samostatná frekvenční pásma 2,4 GHz a 5 GHz, každé se „svými“ předkonfigurovanými interními anténami – zařízení tak poskytuje více bezdrátových kanálů, méně rušení a lepší připojení s teoretickou přenosovou rychlostí až 600 Mb/s. Rychlostní maxima předurčují router k použití pro činnosti nejnáročnější na vysoký datový tok. Pro streamování videa navíc router nabízí vyhrazený režim.


Přidanou hodnotou WNDRMAC pro uživatele zařízení Apple je možnost využít například funkce Time Machine či Bonjour tisku. Certifikace DLNA garantuje využití routeru jako univerzálního Plug and Play (UPnP) media serveru, přístroj rovněž automaticky rozpoznává multimediální soubory na externím USB úložném zařízení. Multimediální obsah uložený na připojeném USB disku lze snadno prohlížet a přehrávat např. prostřednictvím multimediálních přístrojů Netgear či TV podporujících DLNA.

Pomocí integrovaného nástroje pro monitoring využití širokopásmového připojení k internetu, resp. počítadla přenesených dat, mohou uživatelé nejen prohlížet podrobné denní, týdenní a měsíční statistiky množství stažených dat, ale také si nastavit automatické zobrazení oznámení v případě, že se přiblíží hranici definovaného limitu přenesených dat.

Model WNDRMAC využívá řadu QoS algoritmů pro optimalizaci videopřenosů, které výrazně snižují ztrátovost paketů a umožňují bezproblémové streamování HD videa přes Wi-Fi. Podporován je vysoký počet současných připojení.

K instalaci routeru WNDRMAC není třeba používat instalační CD, protože router může být konfigurován pomocí jednoduchého rozhraní přímo ve webovém prohlížeči na platformách PC, Mac, chytrých telefonech, v tabletu iPad a dalších zařízeních. I pro umístění routeru mají uživatelé bohaté možnosti výběru (naležato, nastojato a nechybí ani varianta montáže na zeď).

Směrovač používá spolehlivé zabezpečení bezdrátového přístupu (WPA-Enterprise a WPA2-Enterprise), které je v podnikové třídě standardem. Je vybaven rychlým 680MHz MIPS procesorem a podporuje mimo jiné IPv6.

 

Klíčové funkce:

  • ReadySHARE Printer – USB tiskárny připojené k routeru mohou být zpřístupněny z jakéhokoli počítače připojeného k síti.
  • ReadySHARE USB – k USB portu routeru stačí připojit externí HDD či flash disk a následně lze bezdrátově přistupovat k jeho obsahu z jakéhokoli PC nebo Mac přístroje v síti. Router podporuje řadu formátů systému souborů (např. FAT16, FAT32, NTFS, EXT2, EXT3), stejně jako HTTP a FTP vzdálený přístup.
  • Kompatibilita s počítači Mac i PC – router lze provozovat ve spojení s kterýmkoli počítačem Mac či PC.
  • Netgear Genie – zdarma dostupná utilita, která dokáže odhalit spoustu informací o vlastní i okolních Wi-Fi sítích. Funguje s routery všech značek, pomůže zvýšit bezpečnost a dosáhnout nejlepšího pokrytí Wi-Fi sítě. Modelu WNDRMAC lze pomocí této utility také konfigurovat.
  • Netgear Live Parental Controls – centralizovaná, flexibilní a spolehlivá cesta, jak mohou rodiče nebo firemní administrátoři určit, které webové stránky mají pro jejich děti či zaměstnance nevhodný obsah a nebude se k nim možné připojit, případně v jakých hodinách se vůbec půjde připojit k internetu.
  • Síť pro neautorizované (tzv. guest) uživatele – dovoluje návštěvníkům připojit se k vybraným počítačům, tiskárnám, úložištím nebo jiným zařízením sítě bez přiděleného síťového hesla.
  • Certifikace DLNA – router podporuje standard DLNA zaručující bezproblémové streamování multimédií do DLNA kompatibilních televizorů, Blu-ray přehrávačů či herních konzol.
  • Automatická kvalita služby (QoS) – zaručuje nejlepší možné podmínky např. pro sledování videa na internetu díky upřednostnění odpovídajícího síťového provozu před jinými přenosy v rámci domácí sítě.
  • Rychlá Wi-Fi síť – dvoupásmová bezdrátová Wi-Fi síť nabízí souběžnou přenosovou rychlost dosahující až na hranici 600 Mb/s, rovnoměrně rozdělenou mezi 2,4GHz a 5GHz frekvenční pásmo.
  • Rychlé kabelové připojení – zaručují čtyři gigabitové ethernetové porty.
  • Automatické zabezpečení Wi-Fi sítě – router již ve výchozím továrním nastavení využívá zabezpečené bezdrátové přenosy.


Bezdrátový gigabitový dvoupásmový router Netgear WNDRMAC je již v prodeji v síti autorizovaných distributorů a obchodních partnerů společnosti Netgear za doporučenou cenu 3150 Kč včetně DPH.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.