facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 30. 9. 2020 - Zdeněk Gric

Western Digital uvádí vylepšenou produktovou řadu externích SSD disků SanDisk Extreme

Společnost Western Digital uvedla dva nové externí disky SSD řady SanDisk, které nabízejí téměř dvojnásobné přenosové rychlosti oproti předchozí generaci. Externí SSD disky SanDisk Extreme a SanDisk Extreme PRO jsou navrženy na míru tak, aby držely krok s aktuálními požadavky na digitální obsah ve vysokém rozlišení.



Nové externí disky využívají technologii NVMe, jsou dodávány v kapacitách až 2 TB a jsou vhodným nástrojem pro vytváření obsahu nebo pro snadné uchování a přenos záznamu v kvalitě 4K nebo 8K. Vlajková loď této řady, SanDisk Extreme PRO, používá celokovové hliníkové šasi pro zajištění náročného provozu bez přehřívání a odolný silikonový rám, který odolá náročným podmínkám. Disky navíc pomáhají uchovat digitální obsah v bezpečí díky ohraně heslem a upgradu na 256bitové hardwarové AES šifrování.

Externí SSD disky byly navrženy s ohledem na profesionály, kteří je budou využívat tak, aby spolehlivě zvládli většinu náročných úkolů. Externí disk SanDisk Extreme je mobilní disk pro všechny, kdo potřebují více paměti a chtějí odolný a rychlý disk. Druhý z této řady, SanDisk Extreme PRO, byl vytvořen pro opravdové profesionály, kteří potřebují stabilní, vyrovnaný výkon a disk, který je možné vzít kamkoli.

Disk je připraven okamžitě vyrazit na cesty, uživatelé mohou využít praktické očko pro karabinu a disk připevnit k batohu, brašně nebo pásku pro dodatečné zajištění. Nové disky jsou kompatibilní s platformou Mac i PC. Navíc disky pro přenos dat na počítač nebo notebook umožňují snadno a rychle zálohovat obsah z mobilních zařízení díky kompatibilitě s širokou řadou mobilních telefonů s USB Type-C.

Přenosný SSD disk SanDisk Extreme PRO

  • Šetří čas při ukládání a přenosu dat pomocí vysoce výkonné technologie NVMe a nabízí rychlosti čtení 2 000 MB/s a rychlosti zápisu až 2 000 MB/s.
  • Celokovové hliníkové šasi funguje jako chladič a disk tak poskytuje vysoké trvalé rychlosti v mobilním provedení. 
  • Odolá pádu až ze dvou metrů a splňuje normy IP552. Celokovové hliníkové šasi a silikonový rám nabízejí dodatečnou ochranu dat a komfortní používání. 
  • Disk umožňuje uchovat soukromý obsah v bezpečí pomocí ochrany heslem a upgradem na 256bitové hardwarové šifrování.

Přenosný SSD disk SanDisk Extreme 

  • Přináší výkon technologie NVMe a rychlost čtení až 1050 MB/s a rychlost zápisu až 1000 MB/s v přenosném provedení a s vysokou kapacitou, která je perfektní pro vytváření jedinečného digitálního obsahu a zachycení výjimečných filmových záznamů. 
  • Externí disk má zvýšenou odolnost, odolá pádu z výšky až dva metry, je odolný proti prachu a vodě a splňuje normy IP552.
  • Odolné silikonové pouzdro nabízí další dodatečnou ochranu dat a komfortní používání.
  • Disk umožňuje uchovat soukromý obsah v bezpečí pomocí ochrany heslem a upgradem na 256bitové hardwarové šifrování.

Na externí SSD disky SanDisk Extreme a SanDisk Extreme PRO je poskytována pětiletá omezená záruka a jsou k dostání prostřednictvím internetového obchodu Western Digital Store a dále prostřednictví vybraných distributorů a prodejců po celém světě. SanDisk Extreme je k dostání v kapacitách 500 GB a 1 TB (139 resp. 239 USD na WDStore) Disk s kapacitou 2 TB bude v prodeji během předvánočního období. SanDisk Extreme PRO je již nyní k dostání v kapacitě 2 T. Disk s kapacitou 1 T bude v prodeji během předvánočního období (299 USD na WDStore).