facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 24. 6. 2008

Webkamera pro Mac vybavená autofokusem

Logitech představil svou první webovou kameru kompatibilní s platformou Mac, vybavenou technologií automatického ostření a optikou značky Carl Zeiss. Jedná se o model Logitech QuickCam Vision Pro webcam for Mac. Kamera pro systém automatického ostření používá namísto krokového motorku motorek s kmitací cívkou. Ostření je rychlé (přeostření během necelých tří sekund) a plynulé, ostřit lze již ze vzdálenosti 10 cm od objektivu. Snímací senzor s rozlišením 2 megapixely umožňuje kameře snímat video ve vysokém rozlišení. K jeho kvalitě přispívá technologie Logitech RightLight 2, která inteligentně přizpůsobuje nastavení kamery při nedostatečném osvětlení nebo jiných náročných světelných podmínkách (protisvětlo, silné boční světlo apod.).


Při použití kamery ve spojení s aplikacemi iChat nebo Skype si uživatelé mohou vychutnávat video v kvalitě VGA s frekvencí 30 snímků za sekundu. Webová kamera je „plug-and-play“, tj. funguje ihned po připojení, není potřeba instalovat žádný software. Při záznamu videa na pevný disk nabízí QuickCam Vision Pro formát s vysokým rozlišením 720p (HD, 960×720 pixelů).
Doporučená maloobchodní cena této kamery, která by se měla na trhu objevit začátkem července, je pro ČR 2590 Kč s DPH a pro Slovensko 3290 Sk s DPH.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.