facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 9. 9. 2020 - Ing. Lukáš Grásgruber

WD představuje první externí disk zabezpečený technologií ArmorLock

WDSpolečnost Western Digital představila novou bezpečnostní technologii ArmorLock. Jde o šifrovací řešení pro zabezpečení dat, které klade důraz nejen na ochranu dat vysoké úrovně, ale i na jednoduchost použití a současně možnost komplexní správy a kontroly. Narozdíl od klasického šifrování pomocí hesla umožňuje ArmorLock vlastníkovi obsahu kontrolovat, jak, kde a kým je k datům přistupováno.



Prvním produktem s touto technologií je nový šifrovaný externí disk G-Technology ArmorLock NVMe SSD. Tento externí disk, který využívá zabezpečení ArmorLock, se snadno ovládá a je navíc velmi rychlý. Podle výrobce tento externí NVME SSD disk poskytuje rychlost načítání a zápisu dat až 1000 MB/s.

ArmorLock

Tento externí disk mohou uživatelé odemknout bezdrátově svým telefonem prostřednictvím aplikace ArmorLock app za použití technologie rozpoznání obličeje, otisku prstu nebo kódu k telefonu. Nový externí disk tak používá podobný způsob zabezpečení, jaký je dnes běžný v internetovém bankovnictví, kde je mobilní telefon také využívám jako prostředek pro bezpečnou autentizaci a potvrzování transakcí. ArmorLock ale není řešení pouze pro jednoho uživatele a jednoduché odemykání externího disku. Jde o promyšlené systémové řešení vhodné i pro podniky a organizace vyžadující vysokou úroveň zabezpečení a současně pokročilé možnosti správy.

ArmorLock mobile app

Aplikace pro mobilní zařízení a počítače ArmorLock app poskytuje správcům více zařízení možnost konfigurovat a řídit několik disků a uživatelů současně a povolovat jednotlivé přístupy. Velmi důležité pro pracovní postupy při spolupráci více osob, které vyžaduje bezpečné doručování mezi fyzicky vzdálenými lokacemi, je zabezpečení budoucí generace v zařízení ArmorLock, které umožňuje pracovním týmům vzdálenou autorizaci uživatelů pomocí oblíbených služeb pro doručování zpráv a emailů ještě před fyzickým sdílením disků.

Mezi hlavní přednosti bezpečnostní platformy ArmorLock patří:

  • Použité výrobní technologie zajistí každému zařízení spolehlivý digitální certifikát autentičnosti
  • Jednoduchý a odolný firmware s pravidelným updatem přímo pomocí aplikace ArmorLock app
  • Open source jádrové šifrování auditované třetí stranou s eliminací útoků postranním kanálem (side channel attack)
  • Aplikace v režimu Sandbox pro mobilní telefony a počítače zajištěné prostřednictvím nativních poskytovatelů aplikací bez nutnosti speciálního instalačního programu
  • Bezdrátová i drátová komunikace pomocí ověřené platformy ZTP (Zero-Touch-Provisioning)
  • Přístup nevyžaduje heslo, klíčové technologie přímo propojují šifrování uložiště s biometrickou autentifikací s hardwarovou podporou
  • Ovládání v režimu Zero-knowlege Public Key zabezpečí soukromí i v případě, že je zařízení s ArmorLock ukradeno nebo ztraceno

Ukázkovým příkladem uživatele, který plně využije možnosti zabezpečení ArmorLock jsou tvůrci digitálního obsahu. Tváří v tvář hrozbě zcizení dat a souborů nebo uniklých pirátských kopií filmů před premiérou vyžadují studia, agentury a investoři lepší způsob, jak ochránit kritický digitální obsah. Zatímco většina trhu se zaměřovala na bezpečnost cloudových úložišť, samotná data s kritickým komerčním digitálním obsahem často zůstala zranitelná během uložení na přenosná úložiště nebo během transportu těchto úložišť.

Mezi klíčové funkce nového SSD disku NVMe s ArmorLock šifrováním patří:

  • Snadné nastavení a snadné odemykání pomocí chytrého telefonu a aplikace ArmorLock
  • 256bitové hardwarové šifrování AES-XTS
  • Bezpečné vymazání dat a formátování disku v jediném kroku
  • Trasování poslední polohy disku na mapě
  • Aktualizace pro nepřetržitou podporu zabezpečení a nové funkce
  • Ultra pevná odolnost na úrovni IP67 (odolnost na prach a vodu), ochrana před pádem z výšky až 3 metry a před nárazem až 450 kg.

Externí disk ArmorLock encrypted NVMe SSD s kapacitou 2 TB má doporučenou koncovou cenu 599 EUR.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.