facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 10. 5. 2021 - Zdeněk Gric

Vznikla nová Asociace pro aplikovaný výzkum v IT

Pod záštitou skupiny několika známých českých společností vznikla Asociace pro aplikovaný výzkum v IT (AAVIT). Cílem asociace je být odborným garantem v oblasti problematiky podpory aplikovaného výzkumu v IT či legislativních změn státní podpory výzkumu a vývoje. AAVIT chce kolektivně hájit a podporovat veškeré zájmy osob v oblasti aplikovaného výzkumu v IT a podporovat aktivity při digitalizaci státní správy, tvorbě a udržení pracovních míst v oblasti IT či tvorbě HDP v oblasti aplikovaného výzkumu.



„Zakládající členové asociace plánují podpořit skrze řadu aktivit všechny fyzické i právnické osoby, které si neví rady při stavbě koncepce vlastního aplikovaného výzkumu v oboru IT, který má setrvale rostoucí podíl na českém HDP. Asociace se bude profilovat jak odborným poradenstvím, tak vlastní iniciativou,“ doplnil Oliver Dlouhý, zakladatel Kiwi.com a zároveň prezident AAVIT.

Členy asociace IT firmy i výrobci sofistikovaných CNC strojů

Mezi zakládající členy asociace patří společnosti jako eMan, Fermat a TopMonks, její součástí je také Kiwi.com.

Členské firmy působí v řadě oblastí informačních technologií od digitalizace až po výrobu specializovaných průmyslových strojů vybavených nástroji pro softwarovou automatizaci. Zájem nových členů asociace tak není omezen „pouze“ aplikovaným výzkumem v oboru IT, ale i v dalších oborech. Členové asociace jsou zároveň významnými zaměstnavateli a exportéry produktů i služeb.

Jak bude asociace podporovat výzkum?

Asociace podpoří aplikovaný výzkum v IT několika způsoby. Nedostatek vzdělávacích zdrojů v tomto odvětví, jako jsou například specializované kurzy, podpoří asociace vlastní publikační, informační i poradenskou činností. Chce tak pomoci svým členům i při jednání s orgány státní správy, které mají v kompetenci podporu financování aplikovaného výzkumu.

„Založením AAVIT chceme zlepšit informovanost a plynulost procesů v oblasti aplikovaného výzkumu v IT sektoru. Odborná veřejnost nemá dostatek informací o angažmá veřejné správy při podpoře jejích výzkumných a vývojových aktivit,“ zakončil Dlouhý.


 
  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.

  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.