facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 24. 2. 2015

Asociace Open Data Platform

podpoří rozšíření platformy Hadoop a řešení big data v podnicích

Významní dodavatelé z oboru big data, včetně společností GE, Hortonworks, IBM, Infosys, Pivotal, SAS nebo velkých mezinárodních telekomunikačních firem (členové na úrovni Platinum) a společností AltiScale, EMC, Verizon Enterprise Solutions a VMware (členové na úrovni Gold), oznámili svůj záměr zformovat oborovou asociaci s názvem Open Data Platform (ODP). Asociace Open Data Platform bude podporovat technologie big data založené na open source softwaru z ekosystému Apache Hadoop a optimalizovat testování u jednotlivých dodavatelů v rámci tohoto ekosystému.



Členové iniciativy Open Data Platform se chtějí soustředit především na vývoj a uplatnění nabídek zaměřených na nejčastější scénáře využití platformy Apache Hadoop. Asociace poskytne přístup k otestovanému referenčnímu jádru Apache Hadoop, Apache Ambari a souvisejících zdrojových artefaktů Apache.

 

Iniciativa ODP se bude přímo podílet na konkrétních projektech Apache, v souladu se zásadami nadace Apache Software Foundation (ASF) pro přispívání nápady a kódem. Klíčovým přínosem ODP bude pro členy možnost spolupracovat na různých projektech Apache a na dalších open source projektech v oblasti big data s cílem naplnit požadavky na řešení podnikové třídy.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.