facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 19. 4. 2011

Výzkum ČVUT podpoří inovace firmy TESCO SW

Olomoucká společnost TESCO SW bude společně s ČVUT rozvíjet informační systém Buildpass, který navrhuje a optimalizuje náklady na obnovu a údržbu objektů po dobu jejich životnosti. Tým vědeckých pracovníků stavební fakulty ČVUT vyvinul sofistikovaný matematický aparát, který provádí kvalifikované odhady nákladů obnovy pro bytové domy, administrativní budovy a inženýrské stavby. Ten se stane součástí informačního systému FaMa+ společnosti TESCO SW. Současně bude v letošním roce spuštěn portál, který umožní on-line využívání systému Buildpass i pro jednodušší stavby. Každý investor si tak již bude moci předem posoudit náklady obnovy na stavbu během jejího celého životního cyklu.



Koncepce aplikace Buildpass vychází ze základních referenčních databází objektů a konstrukčních prvků, které umožní rychle získat výsledky i uživatelům, kteří nejsou v této oblasti odborníky. Programátoři z TESCO SW plánují rozšířit aplikaci o další funkcionality, zrychlit zpracování velkého množství dat a zjednodušit práci s nimi, aby se vylepšil uživatelský komfort. Každý uživatel si bude moci zvolit míru detailů a modifikovat navržené modely podle vlastního zadání. Buildpass půjde využít jak na efektivní plánování velkých a rozsáhlých staveb veřejné správy, tak i pro běžné občany pro určení tržní ceny jejich nemovitosti. Tato služba bude přístupná odborníkům i laikům také prostřednictvím připravovaného portálu FaMa Services, který jim již v letošním roce nabídne i řadu dalších aplikací pro komplexní správu nemovitostí.

 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.