facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 3. 10. 2022 - Zdeněk Gric

Vývoj technologií ESETu v Česku vede Jiří Bracek

Společnost ESET posílil Jiří Bracek, který se stal ředitelem oddělení Core Technology Development v rámci divize pro výzkum a vývoj ESET Research v České republice. V rámci nově vzniklé pozice využije svých dvacet let zkušeností, které nasbíral v oblasti kybernetické bezpečnosti. Jeho hlavní činností bude koordinace stávajících a vytváření nových týmů pro vývoj bezpečnostních technologií a produktů ESET v Česku, na Slovensku a v Polsku. Děje se tak v souvislosti s dříve oznámenými plány na rozšíření aktivit společnosti ESET v Česku.



„Fascinuje mě pokrok v oblasti informačních technologií, kterého se podařilo během posledních několika dekád dosáhnout. Zároveň jsem opravdu rád, že zejména v posledních letech se daří stále upozorňovat na důležitost bezpečnosti, které bylo v minulosti věnováno podstatně méně pozornosti, než bylo a je žádoucí. Příchod do ESETu proto pro mě představuje možnost, jak naplňovat své vlastní ambice a vize spočívající ve vytvoření bezpečnějšího digitálního světa,“ říká Jiří Bracek, ředitel oddělení Core Technology Development v rámci divize výzkumu a vývoje společnosti ESET.

Jiří Bracek (43) spojil svůj profesní život s oblastí kyberbezpečnosti. Před nástupem do společnosti ESET působil ve společnostech AVG Technologies (dříve Grisoft) a Avast. V AVG Technologies se podílel na vytváření nástrojů pro ochranu uživatele v reálném čase a posléze vedl vývoj skenovacího jádra. Po akvizici AVG Technologies společností Avast se stal vedoucím týmu Avast Threat Labs, v rámci kterého probíhal vývoj skenovacích technologií i analýza vzorků malwaru.

„Mým cílem je vytvořit co nejbezpečnější digitální prostředí. Mojí motivací je práce s nejmodernějšími technologiemi a především s lidmi, kteří na jejich vývoji pracují. A právě v oblasti počítačové bezpečnosti se mi daří tento můj cíl a moji motivaci kombinovat, takže výsledek mého působení může být přínosný jak pro komunitu, tak pro mě osobně. Proto mám velkou radost, že mohu své dosavadní znalosti a zkušenosti spojit právě se společností ESET,“ dodává Bracek.

Bracek je absolventem Fakulty informatiky na Masarykově univerzitě v Brně. Je ženatý a vychovává dvě děti. Ve volném čase se věnuje pěstování ovocných stromů, turistice a sjezdovému lyžovaní.

ESET rozšiřuje působnost své výzkumné divize v Česku

V květnu letošního roku představila společnost ESET své plány pro rozvoj divize pro výzkum a vývoj v České republice, kde se nachází hned tři pobočky ESET Research, a to v Brně, Praze a Jablonci nad Nisou.

Nové investice ve výši 8,3 milionů eur (přibližně 204 milionů korun) jsou směřovány zejména do personálních nákladů a rozšíření zázemí pro nové zaměstnance, jejichž počet se má v Česku v letošním a příštím roce zdvojnásobit.

Výrazně se tak rozšiřuje nejen velikost, ale i kompetence lokálních týmů, které již nyní zahrnují vývoj produktů a služeb, provoz globálního dohledového centra či pokročilé analýzy bezpečnostních hrozeb v rámci pražského a brněnského viruslabu.