facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 12. 6. 2008

Výkonný WD Caviar Black o kapacitě 1 TB

Western Digital zahájil dodávky své nové řady 3,5" pevných disků WD Caviar Black s rychlostí otáčení 7200 ot./min a rozhraním SATA (Serial ATA), určených pro vysoce výkonné osobní počítače, pracovní stanice a vícediskové systémy. Disky jsou dostupné v kapacitách 750 GB a 1 TB, mají přenosovou rychlost 3 Gb/s a 32MB vyrovnávací paměť.
Nové disky Caviar Black se vyznačují kromě jiného stabilní mechanickou architekturou StableTrac. Hřídel motoru je upevněna na obou koncích, čímž dochází ke snížení vibrací vyvolaných systémem a stabilizují se plotny pro přesné vyhledávání stop při operacích čtení a zápisu.


Technologie postupného náběhu NoTouch zajišťuje, že záznamová hlava se nikdy nedotkne média disku. Díky tomu je opotřebení hlavy a média výrazně nižší a je zajištěna lepší ochrana disku při přepravě.
Nový systém kategorií produktů WD – „blue, green, black“ (modrá, zelená, černá) umožňuje zákazníkům vybrat si jednotku, která je pro ně nejvhodnější. Řada WD Caviar Blue představuje výkon a spolehlivost, WD Caviar Green využívá technologii WD GreenPower pro chladný, tichý a ekologicky šetrný provoz a řada disků WD Caviar Black poskytuje nejvyšší výkon pro náročné technologické nadšence.
Výrobcem doporučená prodejní cena disku WD Caviar Black 750 GB činí 199 USD a cena 1TB pevného disku je 249 USD. Na oba pevné disky je poskytována omezená pětiletá záruka.


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

5 tipů, jak vybrat WMS pro vaši firmu

Řešíte dnes a denně pohyb zboží ve skladu? Warehouse Manage ment System je softwarové řešení navržené, sestavené a vyladěné pro správu a optimali­za­ci skladových operací a obecně veškerých procesů ve skladu. Pomáhá mimo jiné v řízení pohybu zboží, sledování skladových zásob, plánování příchodu a odchodu zboží, a díky těmto superschopnostem zefektivňuje správu skladu.