facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 5. 1. 2012

Výkonný projektor Canon XEED WUX5000

K firemním, vzdělávacím, ale i soukromým účelům je vhodný nový výkonný projektor Canon XEED WUX5000, nabízející vysoký světelný výkon 5000 lumenů, široké možnosti nastavení objektivů a řadu dalších inovací. U projektoru lze použít tři volitelné objektivy – standardní zoomobjektiv pro běžné situace, teleobjektiv pro použití ve velkých prostorách a širokoúhlý objektiv s pevným ohniskem vhodný pro zadní projekce. Tyto tři objektivy jsou kompatibilní také s projektorem WUX4000. Umožňují zobrazit obraz s úhlopříčkou od 40 do 600 palců a promítat lze až do vzdálenosti 48,5 m. Kvalita promítaného obraz se prakticky nesnižuje ani při vysokém okolním jasu nebo při velkém přiblížení nebo použití širokoúhlého objektivu.


WUX5000 používá LCOS panely, které v kombinaci s WUXGA rozlišením přináší kvalitní obraz téměř bez duhového efektu nebo efektu mřížky, se kterými se jinak můžeme setkat u jiných promítacích technologií. Projektor kombinuje vysoký výkon s jednoduchým použitím a ovládáním. Posuvné objektivy lze nastavit prostřednictvím ovládacího panelu na přístroji nebo pomocí dálkového ovládání. Promítaný obraz lze přizpůsobit v rozmezí 0,5 pixelu (vertikálně i horizontálně), což je důležité v případě multiprojektorové instalace, kde se promítané obrazy překrývají, jako například u 3D nebo smíšených systémů. V praxi to tedy znamená, že celou instalaci a nastavení může provést pouze jeden člověk a finální úpravy může doladit dálkovým ovladačem.

Přístroj umožňuje 360stupňovou projekci. Obraz proto může být promítnut například na podlahu nebo na strop. Projektor umožňuje přizpůsobit projekci na míru danému místu, takže se hodí například pro projekce v muzeích, návštěvnických centrech nebo divadlech.

Canon XEED WUX5000 bude v prodeji během prvního čtvrtletí 2012. Speciální lékařská verze projektoru (s režimem DICOM Preset) se do prodeje dostane v průběhu roku 2012.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.