facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 9. 5. 2005

Všechny servery Sun x64 s dvoujádrovými procesory

Sun_Fire_V40z.jpgSpolečnost Sun uvedla svůj první server s dvoujádrovým procesorem AMD Opteron a oznámila, že všechny její servery x64 budou vybaveny dvoujádrovými procesory. Server Sun Fire V40z s dvoujádrovou technologií je zdokonalený osmicestný server se čtyřmi mikroprocesory, z nichž každý má dvě plnohodnotná procesorová jádra. Dvoujádrová architektura umožní zákazníkům dosáhnout dvojnásobku výkonu a energetické účinnosti proti konkurenčním serverům x64 s jednojádrovými procesory Intel. Výsledkem jsou poloviční provozní náklady na elektřinu a chlazení, což u některých zákazníků znamená roční úsporu až dva milióny dolarů.

Server Sun Fire V40z s dvoujádrovými procesory vyžaduje pouze 42 procent energie, která je třeba pro stejný počet procesorových jader u serverů s procesory Intel Xeon MP a lze na něm provozovat prakticky jakýkoli operační systém včetně Solarisu, standardních distribucí Linuxu a Windows. Servery x64 Sunu s jednojádrovými procesory jsou navrženy tak, aby je bylo možné snadno upgradovat na dvoujádrové procesory AMD Opteron. V mnoha případech stačí jen vyměnit procesory a aktualizovat BIOS. Server Sun Fire V40z s dvoujádrovými procesory AMD Opteron dosáhl rekordního výkonu v propustnosti operací s plovoucí desetinou čárkou mezi všemi osmicestnými systémy x86. Dvoujádrový server Sun Fire V40z dosáhl více než 2,5násobku výkonu konkurenčních čtyřprocesorových serverů. Tento srovnávací test potvrdil výhody nové dvoujádrové technologie AMD proti tradičním jednojádrovým systémům.

 
  

- PR -

Modernizace platebních systémů v Evropě a České republice

Společná cesta CGI a Moneta Money Bank


V digitálním věku, kdy se po­ža­dav­ky na rychlost, bezpečnost a efektivitu platebních operací neustále zvyšují, stojí evropské finanční instituce před výzvou, jak tato očekávání naplnit. Vý­znam­nou roli v této transformaci hrají platební metody, které umožňují rychlé a bezpečné transakce jak na domácí, tak na mezinárodní úrovni.

  

- PR -

Množství nástrojů nahradilo jediné cloudové řešení

DPD SK nyní kompletně řídí finance v SAP S/4HANA


DPDSpolečnost DPD SK je první slovenskou firmou, která úspěšně dokončila přechod na SAP S/4HANA Cloud. Ačkoli ještě nedávno na Slovensku patřila k těm menším lokálním pobočkám, nejen díky pandemii covidu-19 zaznamenala skokový růst.