facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 21. 11. 2005

VOLNÝ uvádí služby v pásmu 5,4 GHz

Volny.jpgVOLNÝ uvádí do provozu bezdrátovou internetovou síť ve frekvenčním pásmu 5,4 GHz. Necelé dva měsíce po uvolnění pásma Českým telekomunikačním úřadem je VOLNÝ prvním operátorem, který nabízí služby v tomto pásmu. VOLNÝ zahajuje komerční pilotní provoz ve třech lokalitách – Plzeň, Trutnov a Chrudim. Uživatelům v těchto městech poskytuje internet s kapacitou až 6 Mbit/s.

Výhodou internetového připojení od VOLNÝ v nově uvolněném pásmu je lepší kvalita a vyšší kapacita připojení bez limitu dat. Díky vyššímu povolenému vysílacímu výkonu je internetové připojení dostupné i pro lokality umístěné dále od základnové stanice než v jiných pásmech. To znamená, že nyní má možnost využít výhody vysokorychlostního připojení více uživatelů. Internetové připojení v pásmu 5,4 GHz nabízí VOLNÝ v první fázi firmám, do budoucna uvažuje o nabídce také pro domácí uživatele.

 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.