facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 14. 7. 2016

VMware převezme společnost Arkin Net

Společnost VMware oznámila svůj záměr převzít společnost Arkin Net, dodavatele bezpečnostních a provozních řešení pro softwarově definovaná datová centra. Podniky na celém světě zavádí architekturu softwarově definovaných datových center (SDDC) založenou na virtualizované infrastruktuře a nástrojích pro správu od společnosti VMware kvůli automatizaci, zabezpečení a zajištění kontinuity provozu aplikací. Softwarově definovaná datová centra boří hranice mezi tradičně oddělenými složkami - výpočetní, ukládací a síťovou. Tento vývoj vyžaduje provozní model, který zajistí celkový přehled a spolupráci mezi jednotlivými složkami. Po převzetí společnosti Arkin a integraci jejích technologií do řešení VMware vRealize Suite budou mít správci cloudu k dispozici novou generaci platformy pro plánování, řešení problémů a automatizaci, která zajistí podrobný přehled a kontrolu nad celým prostředím datového centra.



Platforma Arkin je účelově vytvořená pro prostředí VMware NSX. Poskytuje přehled o datových tocích v datovém centru prostřednictvím nástroje pro předběžné vyhodnocení a urychluje tak zavádění NSX pomocí plánování mikrosegmentace. Po implementaci Arkin podstatně zkracuje dobu potřebnou k řešení problémů nástrojům jako je časosběr, vyhledávání v běžném jazyce nebo kontextová analýza na virtuálních i fyzických vrstvách.

V současné době nabízí řešení VMware vRealize Operations široké možnosti řízení fyzického i virtuálního výpočetního a ukládacího prostředí. Po začlenění technologií Arkin dokáže VMware vRealize Suite obsáhnout celé softwarově definované datové centrum včetně síťové virtualizační vrstvy VMware NSX.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.