facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 7. 6. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Venkovní mesh systém pro vysoko­rych­lost­ní internet pod širým nebem

Deco X50-OutdoorSpolečnost TP-Link představila zajímavou novinku v rámci své řady Wi-Fi mesh systémů Deco. Jde o venkovní mesh systém X50-Outdoor s Wi-Fi 6 a připojením s rychlosti až 3 000 Mb/s. Uživatelé se tak nemusí omezovat jen interiérem, stabilní a rychlý internet si užijí i pod širým nebem. Řešení je přitom vhodné i pro místa se zvýšeným výskytem prachu, jako jsou třeba garáže nebo dílny.



Mesh systémy řady Deco se uplatňují především v interiérech, kde dokáže vytvořit stabilní a silný signál i v místech, kam běžný router nedosáhne. To vše jednoduše bez potřeby odborné instalace a nutnosti vytvářet několik sítí. Zařízení se automaticky připojuje vždy k jednotce Deco s nejlepším signálem. Výhodou takového řešení je kromě popsaných benefitů také univerzálnost celého systému, který je možné pomocí jednotek Deco libovolně rozšiřovat. V jedné síti můžete využívat až 10 jednotek.

Novinka Deco X50-Outdoor nabídku mesh systémů TP-Link rozšiřuje a umožňuje vytvořit dvoupásmový přístupový bod s pokrytím až 230 m². Stabilní a rychlý internet tak lze mít k dispozici i u bazénu, na předzahrádkách kaváren, na větší zahradě nebo v dílně. Do pokrytí WiFi sítí se snadno dostanou elektrické brány, chytré robotické sekačky či venkovní IP kamery. V mesh síti tak může být najednou připojeno až 150 zařízení.

Deco X50-Outdoor disponuje ethernetovými porty, které poskytují solidní vysokorychlostní přístup k internetu a podporuje PoE (Power over Ethernet), ale samozřejmostí je také klasické AC napájení. Vý­rob­ce myslí i na složitost venkovního prostředí, čemuž jsou přizpů­so­be­ny široké možnosti instalace. Jednotku je tak možné jednoduše připevnit na zeď, sloup, či ji umístit na rovnou plochu. Jednotka se stupněm krytí IP65 odolá povětrnostním vlivům, prachu a vibracím.

Deco X50-Outdoor

Zprovoznění jednotek Deco zvládne i laik bez odborných znalostí. Nastavení totiž probíhá prostřednictvím aplikace Deco, která je volně dostupná pro zařízení s Androidem a iOS. Ta uživatele provede ve třech jednoduchých krocích základní instalací. Pomocí stejné aplikace pak lze domácí mesh síť spravovat a ovládat třeba i hlasem pomocí Alexy nebo Asistenta Google.

Mesh systémy Deco poskytují vyspělou úroveň zabezpečení. Samozřejmostí je tak ochrana sítě v reálném čase, blokování škodlivých stránek, nebo prevence narušení. Uživatelům jsou také generovány přehledné statistiky, které jim umožní lépe poznat síť, a to prostřednictvím dat zahrnujících přehled všech uživatelů, online časovou analýzu, historii prohlížeče či statistiku koncového zařízení.


 
  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.

  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.