facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 16. 12. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Velkoformátové interaktivní tabule pro školství

BenQ RE03Společnost BenQ uvedla na trh novou řadu interaktivních disple­jů RE03, které jsou určené přede­vším pro školství. Nové velkofor­mátové displeje mají 40bodovou vícedotyko­vou obrazovku a 4jádrový procesor, na kterém běží operační systém Android 11. Displeje jsou odolné a splňují certifikaci IP5X. Pro připojení do sítě je k dispozici gigabitový ethernet port a pro připojení notebooku USB-C port na předním panelu, který umožňuje současně přenos obrazu, zvuku, dat a 65wattové napájení.



Nová řada interaktivních displejů RE03 je vhodná pro efektivní standardní výuku ve třídě, hybridní výuku nebo výuku na dálku. Jedná se o chytré řešení navržené pro pohodlnou a intuitivní spolupráci při výuce. Jde o digitální tabule s intuitivními nástroji a možností integrace v rámci Google Classroom. Navíc BenQ nabízí i vlastní výukové nástroje, jako je EZWrite 6. K dispozici je také software BenQ InstaShare 2 pro bezdrátové sdílení obrazovky.

BenQ RE03

Technologie Zero Bonding a 40bodová vícedotyková obrazovka podporují plynulé psaní jako na tabuli. Velmi jednoduché a rychlé připojení umožňuje USB-C port na přední straně panelu. Kvalitní ozvučení výuky zajišťují dva 16W reproduktory. Gigabitový ethernet umožňuje pro rychlý přístup k materiálům v cloudových úložištích a plynulé přehrávání videí. Displeje podporují také videokonference a jakýkoli obsah přenášený do volitelného PC modulu OPS slot-in PC.

Důležitým aspektem vybavení pro výuku je ochrana zdraví žáků i učitelů. Obrazovka, přední ovládací panel a dotyková pera jsou proto opatřeny ochrannou vrstvou tvořenou nanočásticemi stříbra. 99,9% odolnost vůči běžným patogenům dokládá certifikace od TÜV Rheinland. Ochranu zdraví dále podporuje technologie BenQ ClassroomCare zajištující eliminaci blikání obrazu a redukující škodlivé modré světelné spektrum.

Učitelé a především administrátoři u nových displejů jistě ocení automatickou aktualizaci firmwaru OTA, možnost využívat systém BenQ Account Management Systém (AMS) pro rychlý a bezpečný přístup k datům v cloudu, přístup k centralizovaným oznámením a notifikacím prostřednictvím X-Sign Broadcast a nástroj Device Management Solution (DMS) pro vzdálenou správu více interaktivních displejů.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.