facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 19. 4. 2017

V Hradci Králové proběhlo finále soutěže Cisco Networking Academy

Finále 12. ročníku soutěže Cisco Networking Academy Games určené pro všechny střední a vysoké školy proběhlo na Střední škole a vyšší odborné škole aplikované kybernetiky v Hradci Králové. Výhru si nakonec odnesli studenti z Jičína a Frýdku-Místku. Vítězové v kategorii IoE byli odměněni částkou 20 000 korun. Letošní ročník patřil, co do počtu přihlášených týmů, mezi nejúspěšnější – z celé republiky se přihlásilo 72 družstev a do velkého finále se jich probojovalo 34.



Kategorie HS3, která byla zaměřená na počítačové sítě, se zúčastnilo rekordních 20 tříčlenných týmů a soutěžící si museli poradit rovnou se dvěma úkoly. V prvním z nich musela družstva zabránit masivnímu kybernetickému útoku na datovou síť zákazníka. V druhé části měli studenti provést její bezpečnostní audit.

Kategorie IoE zaměřující se na internet věci, se skládala ze 3 soutěžních kol a týmy si na své cestě za vítězstvím musely poradit se sestavením a naprogramováním funkčních výrobků jako jsou například inteligentní samozavlažovací květináče nebo alarm do chytrého auta.

První místo v kategorii IoE se nakonec podařilo vybojovat týmu Mikrocheap, který do Hradce dorazil z Vyšší odborné školy a střední průmyslové školy z nedalekého Jičína. Pomyslnou stříbrnou medaili si odvezl tým studentů ze Střední průmyslové školy v Ústí nad Labem. Na třetím místě pak skončili studenti ze Střední školy informačních technologií z Frýdku-Místku, která v této kategorii obhajovala loňský titul.

V kategorii HS3 své znalosti a schopnosti dokázal nejlépe uplatnit tým žáků ze Střední školy informačních technologií ve Frýdku-Místku a právem se tak radoval z prvního místa. Druhé místo obsadil tým studentů ze Střední školy technické a ekonomické v Brně a na třetím místě skončil tým domácích, tedy studenti ze Střední školy a vyšší odborné školy aplikované kybernetiky v Hradci Králové.

Program Cisco Networking Academy si klade za cíl najít a rozvíjet talenty v oblasti síťových technologií. Pomáhá firmám identifikovat nadané studenty a zároveň studentům získat potřebnou praxi pro jejich další rozvoj. Od začátku působení v Česku prošlo programem Cisco Networking Academy více než 37 tisíc studentů středních a vysokých škol, v současné době navštěvuje některý z kurzů tohoto programu přes sedm tisíc studentů na 80 lokálních akademiích.

Partnery letošní soutěže byly Západočeská univerzita v Plzni, Networksys, ICZ, BLUECOM, IQRF Alliance a Střední škola a vyšší odborná škola aplikované kybernetiky.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.