facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 16. 5. 2011

UPS Eaton 5PX s vysokou účinností

a měřením spotřeby energie

Společnost Eaton Corporation uvedla na trh nový záložní zdroj UPS Eaton 5PX s funkcemi, jenž ocení především IT manažeři. UPS 5PX měří spotřebu energie každého zařízení a velký intuitivně rozvržený LCD displej jí propůjčuje velmi dobrou ovladatelnost. Přístroj má výborný účiník v dané třídě (hodnota 0,9) a může proto chránit více zařízení. UPS 5PX je nástupcem UPS Eaton Evolution S a představuje UPS nové generace s výkonovým rozsahem 1,5 až 3 kVA, určenou do prostředí s vysokou hustotou montáže, jako jsou servery, LAN přepínače, routery a datová úložiště.


Nová jednofázová UPS Eaton 5PX je k dispozici pro výkony 1,5; 2,2 a 3 kVA v cenovém rozmezí od 19 780 Kč do 39 560 Kč v provedení 2U nebo 3U.

Možnost měřit energetickou spotřebu až na úrovni skupin zásuvek byla realizována v oboru UPS poprvé. Výsledky měření lze snadno monitorovat lokálně na LCD, nebo dálkově po datové síti za použití softwaru Eaton Inteligent Power. Získané údaje představují podstatný přínos pro IT manažery při optimalizaci provozu serverů.

UPS 5PX je vybavena sedmijazyčným LCD displejem. Velká plocha displeje umožňuje IT manažerům jediným pohledem získat veškerá potřebná data. Stav UPS a nejdůležitější naměřené hodnoty jsou k dispozici bez potřeby rolování nahoru a dolů. Rovněž konfigurace UPS je velmi jednoduchá a intuitivní.

Životnost baterie je jedním z hlavních kvalitativních parametrů UPS. Ve srovnání s předchozí UPS Eaton Evolution S má 5PX díky technologii Eaton ABM vyšší spolehlivost. ABM je metoda nabíjení baterie, která umožňuje ponechat baterii mezi nabíjecími cykly v klidu, což podstatně zvyšuje životnost baterie. S tím dále souvisí klesající náklady na údržbu z důvodu prodlužení servisních intervalů a intervalů pro výměnu baterií.

UPS 5PX má 99% energetickou účinnost a díky rozměrovému formátu RT (rack tower) je možné ji používat jak ve stojanu, tak i samostatně stojící.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.