facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 27. 8. 2020 - Zdeněk Gric

Ultra odolné paměťové karty microSD WD Purple určené pro AI a chytré 4K video

S nástupem umělé inteligence (AI) a rozlišením 4K u chytrých kamer se zvyšuje požadavek na úložnou kapacitu přímo v kamerách. Dnešní bezpečnostní kamery nasazené v chytrých městech a firmách pořizují často nepřetržitý záznam ještě v rozlišení 1080p. Budoucnost je však jiná. Kamery podporující 4K rozlišení budou do roku 2023 tvořit 24 % všech síťových bezpečnostních kamer dodaných na trh. To znamená více vygenerovaných dat (až 5,7krát při rozlišení 4K ve srovnání s videem 1080p) a také rychle rostoucí potřebu spolehlivého úložiště přímo na bezpečnostní kameře.



Jako odpověď na tyto výzvy společnost Western Digital nyní uvádí do distribuce paměťové karty WD Purple SC QD101 microSD, které jsou navrženy speciálně pro bezpečnostní systémy OEM partnerů, integrátorů a pro další firmy vyrábějící zabezpečovací a dohledové systémy. Paměťové karty jsou vhodné pro nepřetržitý provoz 24/7 v jakýchkoli klimatických podmínkách, pro nahrávání v low bit rate nebo pro zálohování v případě, že kamera zapojená do sítě NVR ztratí spojení.

„Zákazníci hledají vysoce odolná paměťová media s vysokou kapacitou pro bezpočet aplikací při ochraně a zabezpečení veřejného prostranství i soukromého majetku a také pro využití při zpracování dat pomocí umělé inteligence. Tyto nové produkty přinášejí technologii optimalizovaných úložišť a mohou si poradit s rostoucím pracovním zatížením u periferních kamer,” komentuje Stefaan Vervaet, ředitel divize zařízení pro chytrá videa společnosti Western Digital.

Nové paměťové karty jsou součástí produktové řady WD Purple a doplňují produkty z řady pevných disků WD Purple HDD. Karty jsou optimalizované pro bezpečnostní video NVR a související aplikace. Mezi jejich přednosti patří:

  • Vysoká odolnost pro nepřetržité operace
  • Optimalizace pro bezpečnostní kamerové systémy v nepřetržitém provozu 24/7 
  • Kapacity od 32 GB do 512 GB pro širokou řadu využití 
  • Odolnost proti nepřízni počasí a vlhkosti 
  • Pracovní prostředí ve vnějších teplotách od -25 °C do 85 °C
  • Vhodné jako místní úložiště pro případ přerušení spojení, kontinuální nahrávání i v případě odpojení kamery ze sítě.
  • Podpora aplikace monitorování stavu karty pro preventivní zásahy u kompatibilních kamer 
  • Pokročilá technologie 3D NAND s 96 vrstvami.

 
  

- PR -

Dotykové displeje Sharp pro interaktivní spolupráci

2. část: Modelová řada LB


V minulém vydání jsme pro vás zmapovali aktuální nabídku kolaborativních displejů značky Sharp, vysvětlili jsme hlavní rozdíly mezi jednotlivými modelovými řadami a blíže jsme popsali nejvyšší řadu LA. Dnes vám představíme střední řadu označenou zkratkou LB (B jako Business).