facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 4. 1. 2016

Turris Omnia je nejúspěšnějším českým projektem na serveru Indiegogo.com

Český open source router s pokročilými bezpečnostními funkcemi Turris Omnia vyvíjený ve sdružení CZ.NIC, správce národní domény .CZ, se stal historicky nejúspěšnějším českým projektem na crowdfundingové platformě Indiegogo.com. Na jeho výrobu a další vývoj bylo vybráno 10 milionů korun, respektive 392 tisíc dolarů. Původní cílová částka přitom byla „pouze“ 100 tisíc dolarů. Úspěch je o to cennější, že podíl Čechů na této částce je více než pětinový (21 %). V těsném závěsu za nimi jsou potom Spojené státy americké (19 %) a Němci (14 %).



Projekt neziskového sdružení CZ.NIC potvrzuje, že bezpečnost je v celém světě velké téma, a to nejen z pohledu firem, organizací a vlád, ale i domácnosti. Ty jsou stále častěji vybavovány více či méně chytrou elektronikou a spotřebiči, pro které může být právě router Turris Omnia jedním z nejúčinnějších způsobů ochrany.

„Internetová bezpečnost je stále aktuálnější a nás těší, že k jejímu zvýšení můžeme přispět tímto projektem. Úspěch routeru Turris Omnia ukazuje, že si uživatelé uvědomují, jak je důležité byt při pobytu na internetu chráněn, a to i z pohledu hardwaru. Podpora projektu nejen na platformě Indiegogo.com nás zavazuje k tomu, abychom se Turrisu Omnia věnovali intenzivně i v budoucnu,“ říká Ondřej Filip, výkonný ředitel CZ.NIC. „Turris Omnia nemá ve své kategorii srovnatelnou konkurenci. Toto naše zařízení vyplňuje mezeru na trhu výkonných bezpečných routerů nejen pro domácnosti, ale například také středně velké firmy.“

Router Turris Omnia je jiný a na trhu neobvyklý produkt, který se o svoji bezpečnost stará doslova sám. Kdykoliv je objevena bezpečnostní hrozba, postará se díky jedinečnému systému aktualizací o to, aby uživatele neohrožovala. Kromě vysoké úrovně bezpečnosti nabízí Turris Omnia také mnohem širší možnosti využití, a to především díky jeho vysokému výkonu a výbavě, například:

  • SFP konektor pro přímé připojení optického modulu
  • Funkce síťového úložiště umožní rychlé sdílení médií či zálohování drahocenných dat
  • Slot na kartu SIM umožňuje připojení LTE modemu a zálohování připojení k Internetu pomocí sítí mobilních operátorů
  • Turris Omnia je natolik všestranný, že může v kooperaci s USB DVB-T tunerem sloužit například k distribuci televizního vysílání na mobilní telefony či počítače.

Více informací najdete na https://omnia.turris.cz.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.