facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 4. 6. 2009

Tři nové dostupné nettopy od Prestigia

Prestigio třemi modely Officer 230, Officer 330 a Visconte 330 uvádí svou novou sérii Nettopů, které mají oslovit všechny zákazníky preferující stylový design kombinovaný s nízkou spotřebou a dostupnou cenou. Nové Nettopy jsou určeny malým a středním firmám, stejně jako domácnostem, které pro své základní pracovní potřeby vyhledávají produkty s nízkými pořizovacími i provozními náklady. Nettopy Prestigio jsou určeny pro základní počítačové činnosti jako surfování na internetu, komunikování přes instant messengery, práce s dokumenty, audiem a videem nebo prohlížení a editace fotografií.


Officer 230 je postaven na jednojádrovém procesoru Intel Atom 230, který se vyznačuje nízkou spotřebou energie, a na software Ubuntu 9.04, který kromě operačního systému obsahuje i kancelářské aplikace (textový editor, tabulkový editor, software na přípravu prezentací, multimediální přehrávače a internetový prohlížeč Mozilla Firefox). Má kompaktní design o rozměrech 225×315×75 mm, disponuje 1GB operační pamětí, síťovou kartou LAN 10/100, pevným diskem 160 GB SATA II, DVD-RW slim mechanikou, šesti USB konektory, HD audio a vstupem pro mikrofon. Počítač se vyznačuje spotřebou energie nižší než 150 W.
Officer 330 - cenově dostupný a úsporný nettop, vhodný pro malé a střední firmy. Jeho součástí je dvoujádrový procesor Intel Atom 330, jeden z nejvyspělejších procesorů navržený speciálně pro nettopy tak, aby odpovídal potřebám každodenní kancelářské práce. Officer 330 má stejné rozměry jako model 230, používá rovněž 1 GB operační paměti, 160GB disk a tenkou DVD-RW mechaniku. Je vybaven operačním systémem MS Windows XP. Také tento počítač vykazuje spotřebu nižší než 150 W.
Nettop Visconte 330 se vyznačuje netradičním designem o rozměrech 303×200×166 mm. Je vhodný především pro domácnosti, kde najde vhodné uplatnění pro práci s dokumenty, prohlížení fotografií, surfování, používání sociálních sítí a všechny základní aplikace. Stejně jako Officer 330 nabízí vysoký výkon za dostupnou cenu. Vedle základních výkonnostních parametrů a výbavy shodné s modelem Officer 330 disponuje Visconte 330 také TV a AV výstupem.
V závislosti na konfiguraci se ceny nových nettopů Prestigio pohybují v rozmezí od 4000 do 7000 Kč bez DPH.


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.