facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 28. 6. 2005

Trend Micro převzala firmu Kelkea

Společnost TREND MICRO oznámila, že její americká pobočka převzala firmu Kelkea. Toto převzetí rozšiřuje příležitosti Trend Micro při vývoji zabezpečovacích řešení na úrovni sítě proti novým internetovým hrozbám, jako jsou phishing, pharming či nebezpečí plynoucí z botnetů. Spojení obou firem přispěje i k vylepšení současných antispamových řešení Trend Micro.

Filtrování IP provozu přispívá k identifikaci zdrojů takových hrozeb (například spamů) a zabraňuje, aby ohrozily koncové uživatele. Využívá přitom blokování komunikace přicházející ze známých zneužívaných IP adres. Kelkea nyní poskytuje tyto antispamové služby některým z největších světových poskytovatelů řešení a udržuje síť stanic monitorujících a vyhodnocujících důvěryhodnost IP adres – proces známý jako služby pro zjišťování důvěryhodnosti (reputation services). Tyto služby se staly klíčovým nástrojem v boji proti spamu. Kelkea disponuje rozsáhlou znalostní databází obsahující podrobné statistické a historické profily více než půldruhé miliardy IP adres. Kromě boje proti spamu mohou být tyto služby použity při obraně proti phishingu, pharmingu a nebezpečí plynoucímu z botnetů.

 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.